Starostové jihovýchodních částí Prahy jednali o strategii urychlení dostavby R511

22.06.2016 14:15

Na 15 starostek a starostů, poslanci a zástupci MHMP se v pondělí 20. června v 15 hodin sešli v sále Hasičské zbrojnice v pražských Horních Měcholupech, aby se dohodli na společném postupu v otázce dostavby silničního okruhu kolem Prahy R511. Starosta Prahy 15 Milan Wenzl setkání zorganizoval na základě nesouhlasu s rozhodnutím vlády o vyjmutí této stavby ze seznamu vybraných prioritních staveb.

Starostové jihovýchodních částí Prahy jednali o strategii urychlení dostavby R511
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Starostové se na jednání shodli především na tom, že je potřeba neustále upozorňovat na důležitost urychlení dostavby propojení mezi dálnicemi D1 a D11. Chtějí jednat jak s vládou, tak s Evropskou komisí o znovuzařazení R511 na seznam prioritních staveb, u kterých chce vláda vyjednat výjimku.

Dostavba této části okruhu je nezbytná pro ulehčení dopravy nejen v jihovýchodních částech Prahy, ale i v celé metropoli. Starostové jihovýchodu se v této souvislosti už jednou obrátili na vládu formou dopisu premiéru Sobotkovi. Do dnešního dne však nedostali žádnou odpověď.

Zároveň se zástupci jednotlivých dotčených pražských městských částí a přilehlých obcí dohodli na společném memorandu, ve kterém by chtěli vládě a Evropské komisi vyjádřit své argumenty k otázce proč by měla část okruhu R 511 dostavěna co nejdříve.

„Je důležité, aby zástupci Evropské komise viděli, že vůle místních zástupců zde je a proto si myslím, že toto setkání starostů mělo obrovský význam,“ uvedl po setkání náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

„Obchvat 511 výrazně ulehčí dopravě v celé Praze hlavně v tom, že odkloní nákladní dopravu a kamiony. Zároveň podporujeme i realizaci Hostivařské spojky, která vyřeší dopravu městských částí, Štěrbohol, Dubče, Dolních Měcholup, Prahy 22, Prahy 15 a Petrovic,“ uvedl starosta MČ Praha 15 Milan Wenzl.

Nutnost výstavby zdůraznili i poslankyně PČR, bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková a poslanec PČR Pavel Čihák. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…