Starostové měst a obcí správního obvodu ORP Ostrov se sešli s představiteli města Ostrov

27.02.2017 19:05

Na své tradiční schůzce se v úterý 21. února 2017 sešli v zastupitelském sále ostrovského zámku starostové obcí a měst správního obvodu ORP Ostrov s představiteli města Ostrov a pracovníky Městského úřadu Ostrov.

Starostové měst a obcí správního obvodu ORP Ostrov se sešli s představiteli města Ostrov
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Ve správním obvodu ORP Ostrov se nachází 14 obcí (Abertamy, Boží Dar, Doupovské Hradiště, Hájek, Horní Blatná, Hroznětín, Jáchymov, Krásný Les, Merklín, Pernink, Potůčky, Stráž nad Ohří, Velichov a Vojkovice). Tradičního setkání se tentokrát zúčastnili starosta Merklína Zdeněk Gerát, starosta Hájku Vít Hromádko, starosta Hroznětína Martin Maleček, starosta Jáchymova Bronislav Grulich, starosta Krásného Lesa Pavel Jandák, starosta Potůčků Vlastimil Ondra a místostarosta Potůčků Roman Jeníček.

Starosta Ostrova Pavel Čekan informoval své kolegy z okolních obcí o aktualitách a novinkách ve městě i okolí a poté předal slovo Aleně Niklové, vedoucí Odboru finančního Městského úřadu Ostrov. Ta starosty seznámila s nachystanými materiály, ve kterých se věnovala především daním a změnám při účtování mezd, DPH a upraveným strukturám formulářů. Také upozornila starosty na potřebu aktuálnosti vnitřních směrnic a předpisů a připomněla povinnost zveřejňování schváleného rozpočtu i rozpočtových opatření. Koordinátorka komunitního plánování z Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Ostrov Jitka Capková starosty poté seznámila s nabídkou poskytovatelů sociálních služeb a s možností prezentace v katalogu, jehož vydání je naplánováno na duben letošního roku. Také připomněla akce, které na podporu těchto služeb již proběhly, a informovala o dalších, které jsou v nejbližší době nejen v Ostrově v plánu.  Připomněla například i to, že od března začne v prostorách ostrovského zámku fungovat bezplatná dluhová a občanská poradna.

Vedoucí Odboru dopravně správního Městského úřadu v Ostrově Ladislav Jiskra představitele obcí a měst informoval o změnách zákonu o registru vozidel, které po ratifikaci prezidentem nastanou například při přihlašování a přepisování vozidla pravděpodobně již od letošního léta. Alexandra Fürbachová, vedoucí Odboru rozvoje a územního plánování Městského úřadu Ostrov, na starosty apelovala ohledně nutnosti spolupráce při tvorbě územních plánů v katastrálním území jednotlivých obcí a měst.

Nakonec se ke slovu dostala také Jana Urbánková, ředitelka neziskové organizace MAS Krušné hory, o. p. s., která pomáhá s rozvojem venkova v území západního Krušnohoří. Hovořila například o změnách podmínek a termínů při podávání žádostí o dotace z různých dotačních titulů. Dále starosty informovala o připravované změně organizační struktury neziskové organizace MAS Krušné hory, díky níž budou specializovaní pracovníci lépe schopni pomoci právě obcím z území mikroregionu Krušné hory – západ.  Ředitelka Urbánková nakonec vyzvala starosty obcí a měst správního obvodu ORP Ostrov k účastni na dubnové akci „Čistění řeky Ohře“.

V závěru setkání starostové diskutovali mimo jiné o možnostech propagace obecních či městských aktivit a na řadu přišlo také aktuální téma, a to kvalita autobusové dopravy v regionu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …