Šternberk: 19. září zahájíme regeneraci sídliště na Nádražní ulici

10.09.2019 8:36

V září zahájíme regeneraci sídliště v Nádražní ulici, první etapa vypukne vytyčením sítí, geodetickým zaměřením a dalšími přípravnými pracemi ve druhém zářijovém týdnu.

Šternberk: 19. září zahájíme regeneraci sídliště na Nádražní ulici
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Se stavbou bude spojena také úplná uzavírka celé lokality od 19. září, první etapa prací bude ukončena v prosinci letošního roku a úpravy sídliště pak budou pokračovat druhou etapou v jarních měsících roku 2020. Po dobu uzavírky doporučujeme k parkování lokalitu bývalého autobusového nádraží.

Sídliště dozná významných změn v dopravní obslužnosti, budou vybudovány nové komunikace, chodníky, celkem 122 parkovacích stání, místa pro kontejnery, upraveny budou vjezdy do garáží, sjezdy na navazující pozemky, navržen je také chodníkový přejezd a úprava křižovatek. Revitalizace se výrazně dotkne také veřejné zeleně, četné stávající dřeviny budou nahrazeny novou výsadbou, např. bahenními duby s krásně tvarovanými a barevnými listy, volně rostoucími a půdopokryvnými keři. Dojde i k úpravám travnatých ploch a doplnění sídliště o nové lavičky a odpadkové koše.

Město Šternberk se dlouhodobě potýká s dožívající technickou i dopravní infrastrukturou na sídlištích, obyvatelé sídlišť poukazují na nedostatečné parkovací kapacity, nevyhovující veřejnou zeleň, s měnící se věkovou strukturou obyvatel se objevují další požadavky, které by mohly zlepšit kvalitu života v těchto částech města.

Projekt na regeneraci sídliště projednalo Zastupitelstvo města Šternberka na svém zasedání 25. července 2018 a zastupitelé schválili podání žádosti o dotaci do výzvy Státního fondu rozvoje bydlení v rámci programu Regenerace veřejných prostranství na sídlištích. Jednalo se o první výzvu v rámci tohoto programu, kterou Státní fond rozvoje bydlení vyhlásil. Město Šternberk získalo na regeneraci sídliště v Nádražní ulici dotaci ve výši 4,8 milionů korun, projekt nese název „Regenerace sídliště Nádražní – I. etapa“, zpracovatelem této úspěšné žádosti byla MAS Šternbersko o. p. s.

Náklady na regeneraci sídliště jsou ve výši 13 288 429 korun, zhotovitelem je firma STRABAG a. s. Praha. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…