Šternberk: Díky vašim hlasům altán na Světlově opět září novotou

23.10.2021 10:41

Město Šternberk na jaře tohoto roku podalo přihlášku do výzvy „Ahoj, krásné Česko“, a to na opravu turistického přístřešku na Světlově. Soutěž uspořádala společnost Unilever a jejím cílem bylo najít místa ve veřejném prostoru, která si zaslouží opravu či zkrášlení.

Šternberk: Díky vašim hlasům altán na Světlově opět září novotou
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Renovace turistického altánu na Světlově postoupila mezi 9 lokalit v České republice, které mezi sebou soutěžily o 100 000 korun. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47020 lidí
V následném hlasování veřejnosti obdržel šternberský projekt nejvíce hlasů, a proto byla oprava a zvelebení okolí přístřešku nyní uskutečněna. Celkové náklady akce činily 102.000 korun. 

Turistický přístřešek na Světlově sloužil výletníkům jako odpočinkové místo. Bohužel se stal opakovaným terčem vandalů, kteří ho znehodnotili nevkusnými graffiti. Díky úspěchu ve výzvě „Ahoj, krásné Česko“ mohlo město přístřešek vyčistit a ošetřit ochranným nátěrem, odstranit náletové křoviny, provést terénní úpravy v okolí přístřešku, zkrášlit prostor sezónními rostlinami a keři, přidat stůl s možností posezení, stojan na kola a rovněž doplnit veřejné osvětlení na sloup elektrického vedení v lokalitě.

Děkujeme veřejnosti, že svým hlasováním pro šternberský projekt umožnila jeho realizaci v rámci výhry v soutěži „Ahoj, krásné Česko“.

Věříme, že nově opravený přístřešek budou výletníci rádi užívat a trávit v něm příjemné chvíle věnované relaxaci a odpočinku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

16:31 Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

Na zlepšené možnosti cestování se mohou těšit občané od 9. června, kdy bude zprovozněna nová železni…