Šternberk: Labutí oživil nový zelený záliv s lavičkami, stromy a keři

12.05.2019 20:06

Komunikace v lokalitě Labutí, Potoční a Masarykova jsou od 1. května k dispozici chodcům i cyklistům, kteří mohou projít či projet stezkou po nové zámkové dlažbě a využít k odpočinku nové lavičky.

Šternberk: Labutí oživil nový zelený záliv s lavičkami, stromy a keři
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Na stezce Labutí je nově podél opěrné zdi bezpečnostní pruh z kamenné kostky, ve kterém je osazeno nové zábradlí dle návrhu architektky Blanky Zlamalové v délce 270 metrů (úsek mezi mosty Labutí a Potoční) a stávající sloupy veřejného osvětlení. Z kamenné kostky jsou vydlážděny i plochy pro osazení laviček.

Plocha, která byla dříve využívána areálem stavebnin, byla zrekultivována na zelenou plochu, terén byl upraven jako trávníková plocha s keři, stromy, lavičkami a odpadkovými koši.

Zhotovitelem stavby je společnost Online-olin s. r. o. ze Šternberka, město z rozpočtu uhradilo celkem 6 846 030 Kč vč. DPH.

Práce byly zahájeny v říjnu loňského roku a dokončeny k 30. dubnu roku 2019.

Komunikace podél Sitky v úseku Labutí - Potoční je i po úpravách využívána jako místní komunikace s využitím pro pohyb chodců a cyklistů. Od napojení ulice Za Zahradami se jedná o společnou stezku pro chodce a cyklisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…