Šternberk: Obyvatelé azylového domu jsou v náhradním ubytování

22.02.2019 13:07

Po tragické události v Dalově zajistilo město pro evakuované klienty ubytování v azylových domech v Olomouci, Přerově a Kroměříži, kde jim bylo nabídnuto vybavení a zařízení v obdobném rozsahu jako v Dalově.

Šternberk: Obyvatelé azylového domu jsou v náhradním ubytování
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Ve spolupráci se zaměstnanci sociálně právní ochrany, šternberskou charitou, úřadem práce a dalšími zaměstnanci města se podařilo zajistit základní vybavení a oděvy všem evakuovaným osobám a všichni jsou již přemístěni do náhradních ubytování.

Vzhledem k tomu, že jsou nyní klienti umístěni ze Šternberka do jiných zařízení, mají s sebou potřebné věci a další jim budou poskytnuty v místě nového ubytování, není nutné organizovat sbírku ošacení, hygienických potřeb, hraček apod.

Všem lidem, kteří nabízeli pomoc materiální i finanční vedení města velmi děkuje za projevený zájem. Oděvy, obuv, hračky a kancelářské potřeby je možné doručit do charitního šatníku ve Šternberku, kde bude použito pro další potřebné osoby. 

***

Ve čtvrtek 21. února došlo v odpoledních hodinách k požáru s tragickými následky v Azylovém domě v Dalově. Při požáru zahynula jedna osoba, jedna osoba byla zraněna. Objekt byl požárem částečně zničen.

Město Šternberk zajistilo ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému evakuaci obyvatel domu, ve spolupráci s charitou a sociálními pracovníky aktuálně řeší materiální zajištění evakuovaných osob. Příčina tragédie je nyní v šetření.

Město Šternberk vyjadřuje upřímnou soustrast pozůstalým a všem obyvatelům azylového domu.

Vlastníkem azylového domu je město Šternberk, organizace Sociální služby Šternberk, p. o. má budovu ve správě. V budově bylo celkem 9 bytových jednotek. Azylový dům poskytoval pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…