Šternberk: Radnice nabízí zdarma občanům koše na bioodpad

13.11.2017 11:31

Od středy 15. listopadu jsou k vyzvednutí na městském úřadě koše na bioodpad. Budou vydávány v budově Městského úřadu Šternberk, Opavská 1, v kanceláři číslo 307 (2. patro) na odboru životního prostředí. Každá domácnost obdrží jeden koš, podmínkou výdeje je, aby žadatel měl splněnu povinnost úhrady místního poplatku za odpady.

Šternberk: Radnice nabízí zdarma občanům koše na bioodpad
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Biologicky rozložitelný odpad z kuchyně patří mezi cenný organický materiál, nedopusťte, aby skončil ve směsném odpadu, který navíc díky organickému odpadu často zapáchá. Koš o objemu 8 litrů umožní pohodlný sběr kuchyňských rostlinných zbytků a jejich přenos do vaší biopopelnice či biokontejneru umístěném na veřejném stanovišti kontejnerů.

Ke koši si můžete dokoupit sáčky z kompostovaného plastu nebo papíru, není to ovšem nutné, neboť koš je plnostěnný (nemá aerační otvory). Sáčky ze škrobového plastu se nerozmočí ani při extrémní vlhkosti a přesto umožňují vlhkému materiálu uvnitř sáčku odpar přebytečné vody. Sáčky jsou tak vhodné i na čerstvé potraviny či pečivo a umožňují opakované použití. Papírové sáčky oproti plastovým navíc kompostu dodávají uhlíkatou složku, která často ve zbytcích materiálu z potravin chybí.

V prvním kole výdeje košů bylo pořízeno 450 kusů košů. V případě většího zájmu budou další koše pořízeny v roce 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…