Šternberk: Úvod Novinky ve Šternberku Ecce Homo Historic doplní bohatý program na náměstí

17.08.2020 16:01

Vážení milovníci automobilové historie, zveme vás na další ročník tradičního setkání majitelů historických vozidel a motocyklů Ecce Homo Historic do Šternberka na proslulou trať Ecce Homo, na které se první zářijový víkend (5. a 6. září 2020) uskuteční tradiční závod.

Šternberk: Úvod Novinky ve Šternberku Ecce Homo Historic doplní bohatý program na náměstí
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Šternberk navštíví historická vozidla a motocykly, mezi kterými najdete i veteránské skvosty z dvacátých let minulého století. Dvoudenní koncept bude zachován i letos, přijďte se pokochat automobilovou historií.

V sobotu dopoledne proběhne tradiční výstava veteránů na Radniční ulici, začínáme v 9 hodin. Ani letos nebude na Hlavním náměstí chybět představování unikátních strojů, kterého se ujme moderátor a znalec automobilové historie, Lukáš Karásek. Vybírá si majitele opravdových unikátů, se kterými proběhnou krátké rozhovory a diváci se tak dozví víc o takových strojích. Ve 12 hodin proběhne vyhlášení výsledků anket. Během celého dopoledne můžete hlasovat v divácké anketě, který z automobilů a motocyklů se Vám líbí nejvíce, budeme také vyhlašovat dobové oblečení, TOP účastníky, nejstarší automobil a motocykl apod. Okolo půl jedné začnou veteránské vozy Radniční ulici opouštět a ve 12:45 startují na Rally Ecce Homo Historic po okolí, kde budou tradičně plnit po cestě připravené úkoly. Občané z okolních vesniček a měst, které naši účastníci navštíví, vytvářejí okolo cest příjemnou atmosféru. Večer zakončíme společnou večeří na Hlavním náměstí, kde budou mít účastníci veškerý servis v podobě servírování jídla, pivo, nealko apod.

V neděli se přesuneme na legendární trať Ecce Homo, kde budeme soutěžit. Proběhnou dvě tréninkové a dvě soutěžní jízdy pravidelnosti. Pro nezasvěcené, v jízdě pravidelnosti je nejlepší ten, kdo dosáhne nejmenšího rozdílu mezi oběma jízdami. Porovná se čas první a druhé jízdy, a kdo bude mít nejmenší diferenci, stal se vítězem. Proto může zvítězit i ten nejpomalejší účastník, pokud se mu podaří zajet identické časy. To vše samozřejmě bez jakéhokoliv měřícího zařízení. Borci, co se pravidelně účastní Ecce Homo Historic, dokážou rozdíl mezi jízdami měřit na setiny vteřiny, což je téměř nemožné. V 17 hodin proběhne vyhlášení u radnice ve Šternberku (Horní náměstí 16), kde vyhlásíme vítěze jízdy pravidelnosti a vítěze Rally Ecce Homo Historic.

Doprovodný program na Hlavním náměstí, Šternberské slavnosti a Město v pohybu 2020, bude probíhat i letos. Začínáme už v pátek 4. září v 16:30, kdy program zahájí ŠAFA. Hostem pátečního programu je skupina Perutě, která vystoupí ve 20 hodin. Sobotní program na Hlavním náměstí odstartuje v  9 hodin a bude probíhat celý den až do půlnoci. Doprovodný program pro děti, jako je airbrush tetování, nafukovací skluzavka, dětské čtyřkolky apod., bude probíhat celé sobotní dopoledne. Ve večerních hodinách se můžete těšit třeba na Stracené Ráj (v 17:30 hodin  nebo na hlavního hosta, skupinu Děda Mládek Illegal Band (ve 21:00 hodin).

Vstupné na vše – v pátek, v sobotu i v neděli, je ZDARMA!

Pořadatelem je AMK Ecce Homo Šternberk v ÚAMK, spolu s městem Šternberk a Olomouckým krajem.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…