Šternberk: Vyhlášení veřejné soutěže na nové logo města

27.06.2020 10:57

Město Šternberk vyhlašuje veřejnou soutěž na vytvoření jednotného vizuálního stylu města. Město aktuálně využívá logo, původně vytvořené k výročí 700 let města, a heraldický znak.

Šternberk: Vyhlášení veřejné soutěže na nové logo města
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Cílem a předmětem soutěže je vytvoření nového funkčního a flexibilního loga, které bude přenositelné do mnoha formátů a médií (webové stránky, sociální sítě, tiskoviny, prezentace, kampaně, publikace, dárkové předměty, infografika a případně orientační systém, uvítací cedule na vstupech do města a další formáty související s komunikací a prezentací města).

Vizuální identita by měla reflektovat povahu města: Šternberk je malebné historické město na rozhraní Hané a úpatí Nízkého Jeseníku. Doporučené základní barevné provedení jsou heraldické barvy města. Soutěž je vyhlášena jako veřejná neanonymní dvoukolová. Je určena všem fyzickým i právnickým osobám, které řádně vyplní přihlášku a dodrží všechny podmínky soutěže. Zájemce o účast v soutěži předloží vyhlašovateli soutěžní návrh splňující požadavky zadání a řádně vyplněnou a podepsanou písemnou přihlášku nejpozději 17. srpna 2020 do 12:00 hodin. Tento termín se považuje za uzávěrku prvního kola soutěže. Přihláška spolu se soutěžním návrhem musí být do uvedené doby doručena v zalepené obálce označené „Veřejná soutěž– logo – NEOTVÍRAT“ na adresu Městský úřad Šternberk, Horní náměstí 16, 785 01 Šternberk nebo osobně na podatelně Městského úřadu (Opavská 1, Šternberk).

Ze soutěžních návrhů splňujících stanovené požadavky na obsah a formu vybere porota nejvýše pět nejzdařilejších návrhů, které postoupí do druhého kola soutěže. Soutěžící, jejichž návrh postoupí do druhého kola, obdrží požadavky na rozpracování svého návrhu a na základě vyhodnocení poroty pak vyhlašovatel vyhlásí vítěze soutěže. Hodnotí se zejména originalita, původnost, nezaměnitelnost či podobnost jiným městům, celková výtvarná úroveň návrhu, funkčnost a praktická využitelnost. Soutěžící předloží maximálně pět návrhů soutěžního díla, každý bude posuzován samostatně. Každý soutěžní návrh loga musí být předložen nebo vytištěn samostatně na papíře formátu A4 v základním barevném i černobílém provedení v rozměru 15x15 cm a ve zmenšení na minimální rozměr 15x15 mm a na datovém nosiči ve formátu *pdf.

Hodnocení 1. kola soutěžních návrhů se uskuteční od 18. do 24. srpna 2020. Za umístění mezi nejlepšími návrhy, tj. postup do 2. kola, náleží soutěžícím peněžní dar každému ve výši 5000 korun za postup, dále 5000 Kč za třetí místo, 7000 Kč za druhé místo a autorovi vítězného návrhu bude vyplacena částka 13 000 korun a bude s ním uzavřena smlouva na 35 000 korun na aktualizaci grafického manuálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…