Šternberk: Zahájení druhé etapy průtahu Věžní je odloženo o dva týdny

20.03.2020 16:59

Dovolujeme si informovat veřejnost o odložení plánovaného zahájení druhé etapy průtahu ulice Věžní, název stavby „II/444 Šternberk – průtah, II. etapa“, a to na základě současné situace spojené s nákazou COVID-19, vyhlášením výjimečného stavu a karanténou.

Šternberk: Zahájení druhé etapy průtahu Věžní je odloženo o dva týdny
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Tato akce měla být zahájena 23. března 2020 jako společná stavba Olomouckého kraje a města Šternberka. Prozatím se jedná, dle vyjádření zhotovitele, o odložení o 14 dnů. Vše ovšem záleží na dalším vývoji aktuální situace. Současně s tímto se odkládají i plánované uzavírky a k tomu určené objízdné trasy.

II. etapa stavby „II/444 Šternberk – průtah“ naváže na již dokončenou první etapu díla. Stavba řeší celkové stavební úpravy ulice Věžní, v úseku od křižovatky s ulicí Nádražní a končí za železničním nadjezdem, před odbočením ve směru na Uničov.

V této etapě budou kromě nové silnice II/444 a nových podélných parkovacích stání také nově vybudovány dvě okružní křižovatky, a to s ulicí Nádražní a Uničovská. Opraveny budou také mosty přes Sitku a železniční trať. Dále budou realizovány nové komunikace pro pěší a smíšené komunikace pro pěší a cyklisty. Součástí díla je rovněž nové veřejné osvětlení, souvislé oplocení podél silnice a rozsáhlé sadové úpravy okolních ploch. Změny vyvolané stavbou pak řeší několik přeložek stávajících inženýrských sítí, jako je kanalizace, vodovod, plynovod, ČEZ a CETIN.

Na základě výběrového řízení a uzavřené smlouvy o dílo bude stavební práce realizovat Společnost PORR a. s. a COLAS CZ, a. s. Praha. 

Akce je spolufinancovaná v rámci projektů: „Smíšená cyklostezka podél II/444 ve Šternberku – ISPROFOND 5718510086“ a „Chodník včetně přechodů podél II/444 ve Šternberku – ISPROFOND 5717510147“ z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…