Šternberk krajským vítězem v soutěži Historické město roku

03.02.2017 17:45

Šternberk zvítězil v krajském kole soutěže o titul Historické město roku 2016, výhra v tuto chvíli znamená zvýšení kvóty ze státního rozpočtu o 100 tisíc korun na financování obnovy kulturních památek v městské památkové zóně a postup do celostátního kola. Krajská hodnotící komise navštívila Šternberk 20. ledna letošního roku.

Šternberk krajským vítězem v soutěži Historické město roku
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Šternberk se pyšní titulem Historické město již z roku 2008.

Soutěž o Historické město roku (Cena za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace MPR a MPZ) vyhlašuje od roku 1995 Ministerstvo kultury, Ministerstvo pro místní rozvoj a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Cena sestává z monumentálního uměleckého díla z českého křišťálu vyrobeného firmou Rűckl Crystal, a. s., sklárna v Nižboru, symbolizujícího historická sídla (je majetkem Sdružení a na volnou plochu tohoto uměleckého díla jsou připisováni vítězové Ceny); replika Ceny je předávána vítěznému městu. K ocenění dále náleží pamětní grafický list a finanční částka 1 000 000 korun.

Od roku 1996 je cena předávána u příležitosti slavnostního setkání, které je zároveň oslavou Mezinárodního dne památek a sídel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…