Šternberk má nově rozklikávací rozpočet města, registr smluv a pohledávek

15.12.2015 6:28

S ohledem na maximální transparentnost a otevřenost směrem k občanům se město Šternberk připojilo k obcím a krajům, které plány a výsledky svého hospodaření prezentují na svých internetových stránkách formou populárního rozklikávacího rozpočtu.

Šternberk má nově rozklikávací rozpočet města, registr smluv a pohledávek
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

V přehledné a srozumitelné grafické a tabulkové podobě zobrazujeme občanům hospodaření obce. Zpřístupnění rozpočtu v takto detailní podobě není dáno legislativou, jedná se o dobrovolnou a vstřícnou aktivitu samosprávných celků.

Rozklikávací rozpočet: http://rozpocet.sternberk.eu/

Město také nově zveřejňuje některé uzavírané smlouvy, a to smlouvy uzavřené po 1. říjnu 2015. Zveřejňovány budou všechny veřejnoprávní smlouvy, dále všechny smlouvy, jejichž předmětem je převod vlastnického práva k nemovité věci z nebo do vlastnictví města Šternberka a všechny smlouvy, jejichž předmětem je zatížení nemovité věci ve vlastnictví města Šternberka věcným právem jiné osoby. Dále jsou zveřejňovány smlouvy upravující převod vlastnického práva k movité věci z vlastnictví města Šternberka v hodnotě nad 50 tisíc korun a smlouvy o dodání zboží nebo poskytnutí služby v hodnotě vyšší než 50 tisíc korun bez DPH. Zveřejňování smluv se týká i dodatků k těmto smlouvám.

Registr smluv: http://smlouvy.sternberk.eu/

Věříme, že tyto novinky přinesou občanům ještě podrobnější přehled nad hospodařením našeho města.

Uživatelská aplikace registr pohledávek byla umístěna na webové stránky města Šternberka s cílem co nejjednodušeji informovat občany nebo zástupce firem o stavu svých dluhů nebo pohledávek vůči městu Šternberk. K přihlášení do této aplikace jsou nutné přihlašovací údaje, kterými se rozumí „uživatel" a „heslo". Z tohoto důvodu není možné přihlašovací údaje získat jinak, než osobní návštěvou na finančním odboru města Šternberka. Přihlašovací údaje do aplikace registr pohledávek přiděluje paní Dana Doupalová, finanční odbor, oddělení příjmů, poplatků a vymáhání, přízemí budovy Opavská 1, tel.: 585 086 249, e-mail: doupalova@sternberk.cz.

Podrobnější informace o registru pohledávek jsou zveřejněny zde http://www.sternberk.eu/samosprava/registr-pohledavek.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…