Stonava pomůže včelařům, chovatelé dostanou peníze ještě letos

19.06.2020 11:38

Obec Stonava pomůže včelařům. Cílem finanční podpory je stabilizace počtu včelstev, zkvalitnění chovů, rozšíření a zlepšení opylovací služby rostlin v obci. Chovatelé dostanou peníze ještě letos.

Stonava pomůže včelařům, chovatelé dostanou peníze ještě letos
Foto: Wikimedia Commons
Popisek: Kostel. sv. Maří Magdalény ve Stonavě

„Jsem rád, že zastupitelé dotaci schválili. Celý ekosystém potřebuje včely, ale bohužel situace je v tomto ohledu velmi špatná. V naší obci 70 procent včelstev vyhynulo, neví se přesně proč a ceny nových jsou velmi vysoké. Chceme včelařům pomoci obnovit chovy, protože z jejich práce mají užitek všichni a celá příroda,“ uvedl starosta Stonavy Ondřej Feber. Obec letos zájemcům proplatí polovinu nákladů na pořízení včelstev. Prozatím je v této kapitole alokováno 75 000 korun, pokud bude zájem vyšší, obec zváží navýšení částky.

„Jsme sice hornická obec, ale zeleně různého druhu tady máme snad více, než někde jinde. Zástavba zabírá pouze deset procent našeho území, mnoho lokalit se podařilo úspěšně revitalizovat po těžbě uhlí a proměnit je na lesní a zemědělské plochy. Ty slouží k hospodářským účelům nebo volnočasovým aktivitám. Zdejší flora je při tom velmi pestrá. Lesní porosty jsou obohaceny v mnoha místech řadami ovocných stromů. Sady zde zůstaly po hospodářstvích, které musely ustoupit těžbě,“ doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…