Strakonice: Cyklostezka do Nového Dražejova je otevřena

19.11.2017 9:37

Tři, dva, jedna…bylo odstartováno. Slavnostního stříhání pásky na nové cyklostezce Strakonice – Nový Dražejov se za vedení města zúčastnili v novém složení starosta Břetislav Hrdlička, 1. místostarosta Josef Štrébl a 2. neuvolněný místostarosta Rudolf Oberfalcer.

Strakonice: Cyklostezka do Nového Dražejova je otevřena
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Za dodavatelskou firmu Swietelsky stavební, s.r.o. Břetislav Nechvátal. Poděkování patří předsedkyni Rady seniorů Strakonice Marcele Štverákové, která zorganizovala cyklovýlet seniorů, kteří tak byli prvními oficiálními uživateli cyklostezky.

„Odteď se obyvatelům Nového Dražejova jistě uleví, protože nechvalně známá silnice Nový Dražejov – Strakonice I/20 měla na svědomí několik lidských životů. Nyní se pracující a žáci bezpečně přemístí do města,“ řekl na úvod slavnostního otevření starosta Hrdlička. Místostarosta Josef Štrébl jej doplnil informací o výši finančních nákladů spojených s realizací.

Částka, která byla zapotřebí ke zhotovení z původních projektových nákladů ve výši 9 mil. Kč se vysoutěžila na částku lehce přesahující 7 mil. Kč. Zhotovení cyklostezky bylo z 90 % kryto z dotačního titulu Evropské unie Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Na závěr místostarosta Oberfalcer poděkoval všem, kteří se na vzniku cyklostezky jakkoliv podíleli a vyjádřil přání, aby nezůstalo pouze u tohoto úseku, ale aby bylo možné pokračovat v dalším rozšiřování cyklostezek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…