Strakonice: Klostermann 12° - nový světlý ležák je na světě

17.02.2018 20:13

Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. dnešního dne slavnostně, za přítomnosti čestných hostů, uvedl do prodeje nový dvanáctistupňový světlý ležák, který byl uvařen u příležitosti 170. výročí narození Karla Klostermanna, spisovatele, jenž ve svých dílech ztvárnil život na Šumavě a v Pošumaví.

Strakonice: Klostermann 12° - nový světlý ležák je na světě
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Na den přesně, tedy 13. 2. 2018 vzpomínky 170. výročí narození spisovatele Šumavy Karla Klostermanna strakonický pivovar Dudák – Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. uvedl na trh nový světlý dvanáctistupňový speciál Klostermann. „Jde o dalšího člena z rodiny Klostermannů, jehož receptura ctí historii a poctivost tradičního pivního řemesla“, řekl na adresu nového produktu sládek pivovaru Dušan Krankus.

Ve chvíli, kdy se vybíral kmotr nového ležáku, volba padla na šumavského patriota a muže, který Šumavou žije stejně jako jmenovec nového ležáku. Kmotrem světlému Klostermannu byl ředitel Národního parku Šumava Pavel Hubený. A co popřál novince do života? „Já ti přeji drahý příteli, ať v tomto výročním roce a nejmíň ještě dvacet let poté jsi nejprodávanějším pivem, ať Tě lidi chtějí, ať Tě pijí, dokonce i před hospodou, když kouří. Takže hodně štěstí!“

„Klostermann bude nabízen v půllitrovém balení lahví, ve 30l a 50l keg balení. K dostání bude primárně v podnikové prodejně strakonického pivovaru a dále u vybraných gastro provozoven, cílem je zaměřit se na síť prodejen. V letošním roce strakonický pivovar plánuje uvařit 250 hl světlého ležáku s výhledem, že bude průběžně nabízen samozřejmě celoročně a množství bude odvislé od poptávky“, sdělil obchodní ředitel Martin Man.

„Pivo je vařeno klasickým způsobem na dva rmuty. Následně týden kvasí v otevřených kvasných kádích na spilce, odkud putuje do vychlazených prostor ležáckého sklepa strakonického pivovaru. Zde odpočívá čtyřicet dnů.
Světlý Klostermann s jednotkami hořkosti 25 IBU bude díky dominanci Žateckého poloraného červeňáku jemně hořký s příjemnou chmelovou vůní, kterou pivo získává přidáním tohoto chmele až v samém konci chmelovaru“, říká autor receptury, sládek Dušan Krankus.

Dudák – Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. věří, že si nový pivní speciál najde cestu ke všem příznivcům pivního moku.

  •  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…