Strakonice po necelých pěti měsících dokončilo investiční akci

29.12.2020 20:06

Nově zrekonstruovaná komunikace vedoucí ze Strakonic směrem do Hajské je od pondělí 21. prosince uvedena do předčasného užívání. Ve středu 16. prosince o tom rozhodl Odbor dopravy Městského úřadu Strakonice při řízení o předčasném užívání stavby.

Strakonice po necelých pěti měsících dokončilo investiční akci
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Ještě před necelým půl rokem tato místa vypadala docela jinak. Dnes se ve směru do Hajské dostanou řidiči po zbrusu nové, výrazně širší komunikaci. K té přibyly autobusové nástupní plochy, přístřešky, nové veřejné osvětlení, ale také jednostranný chodník, který je přípravou pro obslužnost budoucí průmyslové zóny. To co není vidět, ale přesto bylo v rámci projektu kompletně rekonstruováno je celá vodohospodářská infrastruktura.

Rekonstrukce komunikace započala 29. července a dnes, po necelých pěti měsících, je v režimu předčasného užívání.

Celková investice za město činila necelých 5 mil. korun. Správa a údržba silnic a dálnic JčK uhradila částku dosahující necelých 7 mil. korun. V té je mimo jiného zahrnut nový asfaltový povrch a rozšíření silnice na 7 m pro zvýšení bezpečnosti, kapacity a plynulosti silničního provozu. Silnice je směrově upravena. Součástí je příprava sjezdu k budoucí průmyslové zóně.

Pro lepší začlenění stavby do terénu budou svahy násypů a zářezů ozeleněny.

Rekonstrukce silnice vyvolala dopravní omezení. Děkujeme všem řidičů za respektování této, obzvlášť v letních měsících, nepříjemné čtyřkilometrové objížďky.

Investiční akce, která byla společným dílem města Strakonice a Správy a údržby silnic a dálnic Jihočeského kraje byla připravována se značným předstihem již v roce 2018. Tehdy byla mezi městem Strakonice a SÚS JčK uzavřena smlouva o společnosti, jejímž předmětem byla vzájemná právní úprava a povinnosti mezi smluvními stranami na zakázce vypracování projektové dokumentace. Poté již následovalo vyhlášení výběrového řízení na dodavatele díla. Tím byla společnost Swietelsky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…