Studie řeší krajinu v Opavě a okolí

09.05.2018 13:02

Statutární město Opava intenzivně pracuje na jednotlivých etapách projektu, registrační číslo CZ.06.3.72/0.0/0.0/15_012/0003130 „Územní studie krajiny správního obvodu ORP Opava“.

Studie řeší krajinu v Opavě a okolí
Foto: Opava
Popisek: Opava

V květnu 2017 byla ukončena první etapa tohoto projektu – doplňující průzkumy a rozbory. Náklady na tuto etapu projektu činily 1.313.879 Kč, z tohoto dotace Evropské unie a českého státního rozpočtu dosáhla výše 1.182.491,10 Kč, zbývající část město uhradilo ze svých zdrojů. V současné době byla ukončena druhá etapa projektu – návrh územní studie. „Tato zpracovaná část projektu stanovuje cílové vize krajiny, ochranu a rozvoj jejích hodnot, vymezuje krajinné okrsky, řeší problémy krajiny a pokouší se navrhovat rámcová opatření ke snižování ohrožení a předcházení rizikům v krajině v rámci ORP Opava“, říká náměstek opavského primátora Dalibor Halátek.

„Náklady na druhou etapu projektu dosáhly výše 760.666,00 Kč, na jejím proplacení se v současné době pracuje“, říká Martin Dostál z odboru rozvoje města a strategického plánování opavské radnice.

„Cílem územní studie krajiny je vytvořit odborný komplexní dokument umožňující koncepční víceoborový přístup k řešení krajiny zejména v nezastavěném území s využitím koordinační úlohy územního plánování v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Opava“, říká Carmen Dvořáková z odboru hlavního architekta a územního plánu opavského magistrátu.

Územní studie krajiny bude zpracována v souladu s požadavky Evropské úmluvy o krajině.

Celkové náklady na projekt činí 2.305.050 Kč, 85 % nákladů pokryje dotace Evropské unie a 5 % nákladů bude vynaloženo ze státního rozpočtu České republiky. Po převzetí zpracované územní studie krajiny bude možné 10 % prostředků dofinancovat ze zdrojů Státního fondu životního prostředí České republiky.

Projekt bude ukončen na podzim letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

19:27 Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

V rámci obecního systému odpadového hospodářství platí pro obyvatele a majitele nemovitostí některé …