Šumperk: Během úklidu byly odtaženy přes dvě stovky aut

05.06.2020 18:55

Přes dvě stovky odtažených vozidel, blokování a brzdění úklidové techniky, nadávky – i taková byla bilance jarního úklidu parkovišť, který probíhal v Šumperku od 15. dubna do 26. května.

Šumperk: Během úklidu byly odtaženy přes dvě stovky aut
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Úklid parkovišť, který odstartoval po jarní očistné kúře silnic, se v letošním roce nesetkal s přílišnými sympatiemi občanů města. „I když jsme úklid avizovali v městských sdělovacích prostředcích měsíc předem a týden před jeho začátkem jsme na místo instalovali dopravní značky s termínem, kdy přijedou čistící vozy, museli jsme prakticky na všech místech bojovat s neukázněnými řidiči,“ uvedla vedoucí oddělení komunálních služeb Eva Nádeníčková. V letošním roce bylo v souvislosti s úklidem odtaženo 229 vodidel, což je ve srovnání s předchozím rokem dvojnásobný nárůst. Za odtah zaplatil majitel vozu pokutu 2000 korun. Loni muselo změnit místo 120 aut bez souhlasu majitele.

Úklid parkovišť probíhal ve všech lokalitách tak, aby majitelé vozů měli šanci si svůj vůz poblíž svého bydliště zaparkovat. „Frekventované parkovací plochy jsme uklízeli po částech, nebo jeden den jednu část ulice a v jiná termín druhou část. I tak jsme si vyslechli nevybíravá slova na téma, jak jsme bezohlední a jak lidem ztěžujeme život,“ uvedla Eva Nádeníčková. Zároveň potvrdila, že oddělení komunálních služeb počítá s jarním úklidem i v následujících letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…