Šumperk: Dům kultury se objeví v prestižní publikaci

24.04.2021 13:49

Dům kultury Šumperk byl zařazen do třicítky staveb, které se dostanou do knižního projektu KULTURÁKY, mapujícího české kulturní domy. Projekt je dílem spolku Architektura 489, jenž sdružuje nadšence upozorňující na výjimečné stavby z let 1948 – 1989.

Šumperk: Dům kultury se objeví v prestižní publikaci
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Zástupci spolku Architektura 489, fotograf Pavel Hrubý, fotografka a produkční Nové scény Národního divadla Daniela Šrámková a student dějin umění Lukáš Veverka, nás navštívili v druhém dubnovém týdnu a neskrývali své nadšení z toho, jak se v domě kultury dochovalo mnoho architektonických i designových prvků v dobrém stavu,“ říká jednatelka Domu kultury Šumperk Hana Písková.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Spolek Architektura 489 si klade za cíl mapovat a upozornit na kvalitní československou architekturu z let 1948 – 1989, která často trpí kvůli nálepce „SOCIALISTICKÁ“. Na webu spolku www.a489.cz najdou zájemci volně dostupnou databázi staveb, již nadšenci stále doplňují.
„V loňském ročníku soutěže Book in Progress náš spolek obsadil s knižním projektem KULTURÁKY druhé místo a jako cenu jsme obdrželi velmi kvalitní papír od PERGRAPHICA, takže už teď víme, že ta kniha bude mít náklad dva tisíce výtisků a bude krásná. Vyjít by měla do konce letošního roku,“ informoval Pavel Hrubý ze spolku Architektura 489.

Více v reportáži České televize ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…