Šumperk: Místostarostka Irena Jonová rezignovala, vedení její rozhodnutí o odchodu vítá

26.08.2019 20:19

Tříčlenné vedení města Šumperka opouští první místostarostka Irena Jonová. Dnes odevzdala na radnici svou rezignaci, kde oznámila, že končí k 31. srpnu.

Šumperk: Místostarostka Irena Jonová rezignovala, vedení její rozhodnutí o odchodu vítá
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Irena Jonová byla místostarostkou za seskupení Šumperáci (STAN, TOP 09) a nezávislí kandidáti), do jehož řad krátce po volbách přestoupila z ČSSD. Její fungování na radnici bylo od počátku provázeno konflikty. Její prohlášení, že se nepodařilo přesvědčit vedení města o nezbytnosti vytvoření ucelené koncepce vzdělávání v Šumperku, se nezakládá na pravdě. Podobný dokument na odboru školství, radě města či v zastupitelstvu nikdy nepředložila. Dementujeme i její informaci o tom, že radnice nevytváří dostatečnou kapacitu sociálních bytů.

I z těchto důvodů vedení radnice její rozhodnutí o odchodu vítá, a považuje je za jediné východisko výhodné pro všechny strany.

Koalice ve složení ANO, Šumperáci a Pro Šumperk (KDU-ČSL a nezávislí kandidáti) dále funguje. O tom, kdo nahradí Irenu Jonovou, rozhodnou zastupitelé na svém zasedání 19. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…