Šumperk: Od ledna bude vozit seniory Taxík Maxík

10.12.2019 10:44

Senioři a lidé s hendikepem se v Šumperku snáze dostanou k lékaři nebo k poskytovateli sociálních služeb. Obecně prospěšná společnost Pontis jim nabídne možnost individuální zvýhodněné dopravy. Sedmimístný Ford s nápisem Taxík Maxík se v ulicích města objeví na začátku příštího roku. Od 3. ledna budou moci lidé taxík telefonicky objednávat. Seniory začne vozit od 6. ledna.

Šumperk: Od ledna bude vozit seniory Taxík Maxík
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Taxík Maxík budou moci využívat lidé s trvalým pobytem v Šumperku starší 65 let, nebo držitelé průkazu osob se zdravotním postižením ZTP a ZTP/P. Tato služba bude fungovat v pracovní dny od pondělí do pátku od sedmi do patnácti hodin. Cena jízdného je třicet korun na osobu,“ informoval ředitel společnosti Pontis, která bude taxík provozovat, senátor Miroslav Adámek.

Doplnil, že objednávky bude telefonicky přijímat dispečink v pracovní dny od 8 do 13 hodin na telefonním čísle 774 42 42 39. Odvoz je třeba si zamluvit nejméně 24 hodin před jízdou, nejdříve však 3 dny před plánovanou cestou.

Vůz budou moci lidé využívat na území města Šumperka na přepravu k lékaři či k poskytovatelům sociálních služeb.

Vozidlo město získalo od Konta bariéry, které je součástí Nadace Charty 77. Do Prahy pro něj jela místostarostka Marta Novotná s Miroslavem Adámkem. Podmínkou nadace je, aby sedmimístný Ford Tourneo Connect přispěl ke zlepšení kvality života seniorů ve městech. Hodnota vozu, který město přijalo jako dar, je 530 tisíc korun. Do ulic vyjede v bílo žlutém provedení. Bude řádně označen velkým logem Taxík Maxík, aby jej klienti poznali. „Zhruba po půl roce fungování službu vyhodnotíme a případně ji upravíme,“ doplnil Miroslav Adámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…