Šumperk: Odstartovala stavba obchvatu Bludova

08.06.2021 21:49

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu silničního obchvatu Bludova, který z této obce odvede hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu do Šumperka a dál do Polska.

Šumperk: Odstartovala stavba obchvatu Bludova
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Stavba obchvatu má být dokončena v roce 2024. Nová komunikace se napojí na kruhový objezd u šumperského hřbitova. Stavba oficiálně začala ve čtvrtek 3. června.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

Obchvat bude začínat velkou mimoúrovňovou křižovatkou na okraji Postřelmova, kde naváže na již existující čtyřproudý úsek. Hlavní trasa je dlouhá přes pět a půl kilometru, další více než kilometr bude měřit dvouproudý přivaděč.

Nová silnice povede složitým územím. Překonat musí mimo jiné řeky Moravu, Desnou a železnici na Šumperk. Na celém úseku bude postaveno 21 mostů, ty budou tvořit zhruba šestinu z celkové délky trasy. Stavbaři budou muset na násypy na celé stavbě navézt milion kubíků zeminy, potřebovat budou padesát tisíc kubíků cementobetonové směsi, 75 tisíc tun asfaltobetonu a více než šest tisíc tun ocelářské výztuže a oceli

Dodavatelem stavby je sdružení firem Strabag a M -silnice, které v tendru nabídlo cenu 2,323 miliardy korun.

Nová silnice o délce 5,6 kilometru bude mít čtyři pruhy a povede mimo zastavěné území. Realizace stavby tak výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu mezi městy Zábřeh a Šumperk. Součástí projektu je stavba 21 mostů o celkové délce 1,2 kilometru, dvou mimoúrovňových křižovatek a tří protihlukových stěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…