Šumperk: Pozor, respektujte nové dopravní značení

07.01.2020 6:32

Velká změna, která zasáhne nejen cestující, kteří využívají šumperské autobusové nádraží, ale i obyvatele, firmy a organizace, které sídlí ve Fialově ulici, se blíží.

Šumperk: Pozor, respektujte nové dopravní značení
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Od 13. ledna se provizorně stěhuje autobusové nádraží do náhradních prostor. Předpokládaný konec provizorního řešení, který bude znamenat, že modernizace terminálu skončila, je letošní listopad. 

Největší tíhu náhradního řešení ponese právě Fialova ulice, velká dopravní zátěž se přesune také do ulic Jeremenkova a E. Beneše. I z toho důvodu se v této lokalitě změní dopravní značení. Žluté vodorovné značení, které je nadřazené původnímu bílému, již bylo na povrch namalováno a platí, svislé značení bude instalováno v neděli 12. ledna.

Do Fialovy ulice bude vjezd umožněn pouze autobusům a dopravní obsluze. Vjezd do ní bude možný pouze z ulice Jeremenkovy. Fialova ulice tak bude od Jeremenkovy ulice po parkoviště u domu kultury jednosměrná. Bude zde umístěno sedm autobusových stanovišť pro nástup se dvěma přístřešky, stanoviště v Jeremenkově ulici u pekárny Sázava budou sloužit pouze pro výstup.

Podstatnou změnou bude i úprava přednosti v jízdě na křižovatce u Komerční banky. Hlavní silnicí se dočasně stane ulice E. Beneše, která vede rovně. Z důvodu velkého pohybu autobusů se v této ulici také změní šikmé parkování ve vodorovné, to znamená, že zde parkovací místa dočasně ubydou.

Po celou dobu se po provizorním autobusovém nádraží budou pohybovat nejen policisté, kteří budou pomáhat s řízením dopravy, ale i pracovníci ČSAD Ostrava, kteří budou navádět cestující k jejich zastávkám. Fungovat také bude současná výpravní budova na autobusovém nádraží, kde bude umístěna informační kancelář. 

„Prosíme motoristy, aby byli ohleduplní a pokud to bude jen trochu možné, aby se vyhnuli především křižovatce v Jeremenkově ulici u pekárny Sázava. Tato lokalita totiž bude zažívat. obrovskou dopravní zátěž,“ upozornil Michal Hlavatý z odboru dopravy. Městského úřadu v Šumperku. 

Informace pro cestující, rozdělení stanovišť, orientační schéma náhradního autobusového nádraží a informace o provozu linek najdete na webových stránkách města a na úřední desce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…