Šumperk: Senioři mohou absolvovat kurz genealogie

16.09.2020 15:03

Na říjen a listopad chystá šumperská Akademie J. A. Komenského, jež sídlí na náměstí Míru 4, kurzy genealogie pro začátečníky i pokročilé zájemce.

Šumperk: Senioři mohou absolvovat kurz genealogie
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Získají v nich nejen potřebné informace, ale lektor jim prakticky pomůže při hledání předků. Kurzy zahrnující deset vyučovacích hodin jsou rozděleny do pěti dnů.

Kurzy jsou určeny zájemcům, kteří chtějí poznat kořeny své rodiny a svého rodu a chtějí se hledání předků věnovat. A také těm, jejichž cílem je sestavit rodokmen, případně rodovou kroniku. Obsahem kurzů bude zejména hledání v archivech a čtení matričních textů ve starých matrikách a dalších archiváliích. Zkušený lektor účastníky prakticky navede, jak mají postupovat v hledání a zpracování podkladů.

Kurz pro začátečníky bude zahájen v pondělí 19. října a kurz pro zájemce s určitými znalostmi či zkušenostmi pak v pondělí 23. listopadu 2020. Informace a přihlášky jsou zveřejněny na webu www.ajak-sumperk.cz, případně je lze získat na telefonním čísle 603 293 688.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…