Šumperk: Stavbě obchvatu dalo ministerstvo zelenou

10.03.2017 19:46

V tisku a internetových diskuzích se objevily informace, že výstavba obchvatu Bludova (silnice I/11 a I/44 v úseku Postřelmov – Rapotín) uškodí lidem i životnímu prostředí. Ministerstvo životního prostředí však vydalo ke stavbě stanovisko k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí, podle něhož navrhovaná podoba obchvatu splňuje všechny normy a životní prostředí neohrozí.

Šumperk: Stavbě obchvatu dalo ministerstvo zelenou
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Díky stavbě obchvatu se dopravně uleví řadě přilehlých obcí, řidiči se budou moci vyhnout Bludovskému kopci, na němž se v minulosti stala řada tragických dopravních nehod. Díky výstavbě obchvatu dojde k posílení infrastruktury, což může mít pozitivní vliv na hospodářský rozvoj a zaměstnanost v celém regionu.

Ministerstvo posuzovalo několik variant řešení stavby obchvatu. Z hlediska kvality ovzduší nedojde u žádné z posuzovaných aktivních variant k překročení přípustných limitů. Hluková situace se v případě realizace libovolné aktivní varianty z hlediska většiny obyvatel dotčených měst a obcí zlepší. Žádná z posuzovaných variant nepředpokládá konflikt s nemovitými kulturními památkami a rovněž ve vztahu k sociálně-ekonomickým vlivům na obyvatelstvo dojde v případě realizace libovolné z aktivních variant ke zklidnění center dotčených měst a obcí a snížení všech negativních vlivů plynoucích z dopravní zátěže.

Na 5,6 km dlouhém obchvatu se řidiči pohodlně dostanou čtyřproudovou silnicí ze směru od Mohelnice do Šumperka. Silnice se napojí na obchvat Postřelmova a ústit bude na rondelu u šumperského hřbitova. Výstavba obchvatu je plánována na léta 2018–2020.  Více informací zde. Video zde.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…