Šumperk: Svatováclavská slavnost nebude, Medový den ano

18.09.2020 10:11

Na závěr babího léta se v sobotu 26. září 2020 uskuteční v Sadech 1. máje MEDOVÝ DEN, který každoročně pořádá Středisko volného času Doris Šumperk. Na Medový den měla navázat Svatováclavská slavnost, kterou se město v důsledku koronavirové situace rozhodlo zrušit.

Šumperk: Svatováclavská slavnost nebude, Medový den ano
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Slavnosti města Šumperka pořádané začátkem června nemohly kvůli vládním opatřením proběhnout, proto město plánovalo jako malou „náplast“ za tyto slavnosti uspořádat historický jarmark spojený s příjezdem patrona českého národa – svatého Václava.

„Vzhledem k tomu, že se koronavirová situace neustále vyvíjí a na základě toho se upravují také opatření ministerstva zdravotnictví, rozhodli jsme se, že Svatováclavskou slavnost pořádat nebudeme. K našemu rozhodnutí přispěl i fakt, že nechceme vynakládat finanční prostředky na akci, která by se v souvislosti s případnými novými nařízeními nakonec nemusela uskutečnit. Pevně věřím, že v příštím roce se situace zlepší a občané i návštěvníci města se dočkají tradičních Slavností města Šumperka i s velkolepým historickým průvodem,“ vysvětlila místostarostka Marta Novotná.

V sobotu 26. září se tak v Sadech 1. máje uskuteční pouze Medový den. Akce je v rámci parku rozdělena na jednotlivá stanoviště, tudíž nepředpokládá velkou koncentraci návštěvníků na jednom místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…