Šumperk: Svatováclavská slavnost nebude, Medový den ano

18.09.2020 10:11

Na závěr babího léta se v sobotu 26. září 2020 uskuteční v Sadech 1. máje MEDOVÝ DEN, který každoročně pořádá Středisko volného času Doris Šumperk. Na Medový den měla navázat Svatováclavská slavnost, kterou se město v důsledku koronavirové situace rozhodlo zrušit.

Šumperk: Svatováclavská slavnost nebude, Medový den ano
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Slavnosti města Šumperka pořádané začátkem června nemohly kvůli vládním opatřením proběhnout, proto město plánovalo jako malou „náplast“ za tyto slavnosti uspořádat historický jarmark spojený s příjezdem patrona českého národa – svatého Václava.

„Vzhledem k tomu, že se koronavirová situace neustále vyvíjí a na základě toho se upravují také opatření ministerstva zdravotnictví, rozhodli jsme se, že Svatováclavskou slavnost pořádat nebudeme. K našemu rozhodnutí přispěl i fakt, že nechceme vynakládat finanční prostředky na akci, která by se v souvislosti s případnými novými nařízeními nakonec nemusela uskutečnit. Pevně věřím, že v příštím roce se situace zlepší a občané i návštěvníci města se dočkají tradičních Slavností města Šumperka i s velkolepým historickým průvodem,“ vysvětlila místostarostka Marta Novotná.

V sobotu 26. září se tak v Sadech 1. máje uskuteční pouze Medový den. Akce je v rámci parku rozdělena na jednotlivá stanoviště, tudíž nepředpokládá velkou koncentraci návštěvníků na jednom místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…