Šumperk: V příměstském lese vznikají tůně s odpočinkovou zónou

25.07.2021 17:34

Šumperané budou mít již zanedlouho další možnost vyžití v příměstském rekreačním lese, konkrétně v prostoru pod singletraily při cestě směrem na Tulinku.

Šumperk: V příměstském lese vznikají tůně s odpočinkovou zónou
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Do konce srpna vzniknou v současném mokřadu naproti „sanatorce“ tři tůně s odpočinkovou zónou. Na investici se městu podařilo získat téměř stoprocentní dotaci.

„Dojde zde k revitalizaci části koryta tamního drobného vodního toku a k vytvoření tří tůňových biotopů, které budou svým charakterem blízké přírodě. Podpoří a zvýší se tak především biodiverzita a revitalizace přispěje i k zadržování vody v krajině,“ říká Lenka Krobotová, vedoucí oddělení strategického rozvoje odboru strategického rozvoje, územního plánování a investic šumperské radnice.

Vzápětí prozrazuje, že v místě vznikne také odpočinková zóna s informační tabulí, dřevěným molem a třemi lavičkami. „Uvítat by ji mohly hlavně maminky s dětmi, jež tuto lokalitu hojně navštěvují,“ dodává Krobotová.

V prostoru již v únoru proběhlo kácení stromů, které zajistily Podniky města Šumperka. Šlo především o olše, vrby a jasany. Na začátku května pak převzal „staveniště“ vybraný dodavatel, firma Garden Forest Parkservice, s. r. o., jenž odstranil pařezy a v nejbližších dnech by se měl pustit do dalších úprav. Celé dílo by mělo být hotové do konce srpna.

Investici za šest set devadesát tisíc korun realizuje město s téměř stoprocentní evropskou dotací z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…