Šumperk: Zelená školka nabízí místa pro dvouleté děti

18.04.2018 14:30

Objekt bývalé základní školy v ul. Temenické 61, tzv. Zelená školka, prošel nákladnou rekonstrukcí, díky které vznikla v objektu dvě nová oddělení mateřské školy. Oddělení bude provozovat MŠ Veselá školka Prievidzská 1, Šumperk. Nově vzniklá oddělení budou zaměřena na děti ve věku od 2 do 3 let. Provoz bude zahájen od 1. září 2018. Zápis dětí proběhne ve dnech 2. – 3. května 2018.

Šumperk: Zelená školka nabízí místa pro dvouleté děti
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Rodiče, kteří budou mít zájem do školky přihlásit své dítě ve věku od 2 let, musí nejprve zaregistrovat své dítě formou elektronické přihlášky, která je k dispozici na stránkách školy www.veseleskolky.cz v sekci Pokyny k zápisu. Poté se s dítětem dostaví ve dnech 2. - 3. května 2018 k zápisu. Zápis bude probíhat v budově Mateřské školy Prievidzská v ul. Prievidzská 1 Šumperk. K zápisu mohou být přihlášeny děti, které dnem nástupu do školky dovrší věku 2 let, “ popisuje postup ředitelka mateřské školy Yvona Šimková.

Dvě nově vzniklá oddělení mají celkovou kapacitu 36 dětí, každé oddělení po 18 dětech. Provoz bude zahájen od 1. září 2018 a otevřeno bude od pondělí do pátku od 6:30 do 16:30 hodin. Školné bude 420 Kč/ měsíčně. V každé třídě budou zajištěny 2 učitelky a chůva. Denní režim bude speciálně upraven potřebám dvouletých dětí.

Tolerován bude i dudlík

„Děti mohou nastoupit i s plenami, které budou mít od rodičů uloženy ve svých skříňkách. Každé dítě bude mít svůj bryndáček, láhev na pití, určenou postýlku, plyšáčka a pyžámko. V této třídě budeme tolerovat i dudlík,“ popisuje ředitelka Šimková.

Město Šumperk rekonstrukci bývalého objektu základní školy realizovala s pomocí dotace Ministerstva pro místní rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu (IROP). Celkové náklady na rekonstrukci se pohybovaly okolo 23 milionů korun, z toho 20 milionů korun činila dotace z ministerstva. Budova je kompletně bezbariérová a kromě dvou nově vzniklých oddělení se v přilehlé zahradě buduje dětské hřiště s průlezkami a bylo pořízeno také nové moderní vybavení mateřské školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…