Šumperští závodili v partnerském městě Nysa

11.06.2018 19:02

Již počtvrté se šumperští atleti vydali do polské Nysy na již šestý ročník běžeckého závodu na deset kilometrů „Bieg Nyski“. I ve značně zúžené sestavě se běžci ze Šumperka rozhodně neztratili.

Šumperští závodili v partnerském městě Nysa
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Kvůli jiným závodním i studijním povinnostem oproti původní nominaci chyběli tradiční opory jako sourozenci Bednarští a Jan Kostecký. Do Nysy tak jela běžecká sestava ve složení Eva Filipiová, Marek Procházka, Jaroslav Ženčák, Miroslav Sporek, Jiří Sadil a Lucie Matějová s trenérem Květoslavem Vykydalem.

Nejlepší výsledek zaběhl Marek Procházka, který si s časem 36:29 vyběhl celkové dvacáté místo a druhé místo v kategorii mužů nad 40 let. Nejúspěšnější naší ženou byla Eva Filipiová, jež obsadila s časem 37:55 celkové jedenatřicáté místo a mezi všemi ženami byla dokonce pátá nejlepší. Své kategorie ovládli nemladší členové výpravy, Lucie Matějová vyhrála kategorii žen nad 16 let a Jiří Sadil kategorii mužů nad 16 let. Jaroslav Ženčák obsadil velice pěkné třetí místo v kategorii mužů nad padesát let a Miroslav Sporek páté místo mezi muži nad šedesát let. Běhu se zúčastnil i Bohuslav Vondruška z Městského úřadu Šumperk, jenž výpravu zajistil zejména organizačně. Ze všech 734 účastníků běhu obsadil celkové 340. místo.

Šestý ročník Nysského běhu se rovněž nesl v duchu oslav stého výročí Nezávislosti Polska. Součástí byl i běh na 1 500 m pro rodiny s dětmi „Rodinná míle“. Celý závod byl perfektně zorganizován, pořadatelům a městu Nysa patří velké uznání a poděkování za pozvání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…