Svátek seniorů si v Pelhřimově nenechaly ujít stovky návštěvníků

28.09.2015 21:30

Příjemné slunečné počasí přilákalo v pondělí na Masarykovo náměstí v Pelhřimově stovky lidí. V historickém centru města se totiž poprvé slavil Svátek seniorů.

Svátek seniorů si v Pelhřimově nenechaly ujít stovky návštěvníků
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Odpolednem, jehož cílem bylo připomenout mladým lidem, že ani ti starší nejsou jen pasivní osoby a stále mohou být pro společnost přínosní, provázala půvabná a sympatická televizní hlasatelka Marie Tomsová.

Slavnostního zahájení se ujali hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek, předseda Senátu Milan Štěch a starosta města Pelhřimov Ing. František Kučera. Ti přítomným popřáli příjemně strávené odpoledne a poukázali právě na fakt, jak je důležité mít v seniorském věku při sobě blízké osoby, ať rodinné příslušníky či známé a přátele. Dále mimo jiné dodali, že senioři si zaslouží poděkování za své celoživotní zásluhy.

Přítomní senioři se navíc mohli zdarma u stánku zaregistrovat do programu Senior pasy. Ty jsou určené lidem, kteří vědí, že nejlepší léta života jim právě začínají a chtějí proto něco udělat a hledají stále nové a zajímavé způsoby, jak trávit čas. Kromě slev na zboží či služby, přinášejí Senior pasy řadu nápadů a tipů na výlety, zájezdy nebo návštěvy galerií a muzeí.

Prosluněné pondělní odpoledne dále zpestřil bohatý zábavní program, kdy lidé na podiu zhlédli taneční vystoupení dětí z Tanečního centra DanceArt , operní vystoupení Jakuba Pustiny, nechyběl zpěv Gabriely Goldové a Vladimíra Hrona. Příjemné odpoledne pak zakončilo vystoupení místní dechové kapely Vysočinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…