Svitavy: Ošetření stromů na ulicích Chelčického a Nádražní

22.02.2019 16:01

Na přelomu měsíce února a března provede spol. SPORTES Svitavy, s.r.o. prostřednictvím subdodavatele plánované ošetření 22 jírovců na ul. Chelčického.

Svitavy: Ošetření stromů na ulicích Chelčického a Nádražní
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Ulice Chlečického:

Na vzrostlých stromech budou provedeny stabilizační řezy a obvodové redukce koruny, které výrazně sníží riziko rozlamování korun stromů. Tím se zvýší provozní bezpečnost stromů a prodlouží se jejich doba životnosti. U mladších stromů bude proveden pouze zdravotní a výchovný řez bez výrazného zásahu do korun.

Po dobu provádění prací bude zcela uzavřen chodník podél Tabačky a základní školy a částečně bude také omezen provoz na vozovce. Žádáme řidiče, aby po celou dobu provádění prací neparkovali vozidla na straně komunikace pod stromy.

Ulice Nádražní: 

V týdnu od 26.2. do 1.3. budou zaměstnanci spol. SPORTES Svitavy, s.r.o. ve spolupráci s pracovníky ČEZ Distribuce provádět ošetření 8 lip na ul. Nádražní. Koruny stromů je nutné pravidelné seřezávat, neboť stromy rostou pod elektrickým vedením a bez pravidelného ošetřování by způsobovaly poruchy na vedení. Koruny stromů budou ošetřeny tzv. na trojočkový čípek, kdy dojde k odstranění většiny asimilačního aparátu.

Po dobu ošetření nebude možné pod stromy parkovat vozidla.

Děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…