Svitavy byli třetí v soutěži Město pro byznys

24.02.2017 17:23

Svitavy osadily třetí místo ve srovnávacím výzkumu soutěže Město pro byznys za rok 2016 v rámci Pardubického kraje v kategorii Investičně atraktivní region.

Svitavy byli třetí v soutěži Město pro byznys
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

V polovině prosince minulého roku byl vyhlášen devátý ročník soutěže Město pro byznys, kterou tradičně vyhlašuje společnost Communa. Soutěžící obce, města i svazky obcí se mohly tentokrát hlásit i do nové samostatné kategorie Investičně atraktivní region, kterou vyhlásil odborný partner - agentura CzechInvest. Právě díky této spolupráci poskytl výzkum nový pohled na podnikatelské prostředí jako celek. Přestože byla tato kategorie mimo klasické hodnocení Města pro byznys, je zásadní pro srovnání potenciálu tuzemských, ale také zahraničních investic a spolupráce veřejné správy a samotných podnikatelů a firem. V kategorii byl hodnocen přístup místních samospráv vůči podnikům a připravenost podnikatelského prostředí dané lokality pro nové soukromé investice. Hodnocen byl například přístup radnice ke kvalitě výuky na základních školách, investici do přípravy podnikatelské infrastruktury či podpoře podnikání. Cílem nové kategorie bylo prezentovat úspěšné příklady obcí v České republice, které efektivně spolupracují s podnikatelskou sférou na hospodářském a investičním rozvoji regionu.

Starosta města David Šimek převzal ocenění ve čtvrtek 23. února ve velkém sále Congress Centra Pardubice na krajském setkání Svazu měst a obcí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…