Tábor: Firma opraví defekty asfaltového povrchu na vozovce přes hráz Jordánu

07.04.2024 7:37 | Tisková zpráva

Po prosincovém ukončení pokládky finálních asfaltových povrchů na vozovce, která vede po hrázi údolní nádrže Jordán, odhalila v lednu akreditovaná laboratoř z Českých Budějovic při měření kvality defekty. Ve středu 24. dubna a ve čtvrtek 25. dubna 2024 je firma Metrostav TBR, a.s., nechá opravit.

Tábor: Firma opraví defekty asfaltového povrchu na vozovce přes hráz Jordánu
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Komunikace patří Jihočeskému kraji s pověřením správy pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje. V její režii se oprava formou zbroušení dílčích částí v rámci reklamačního řízení uskuteční.

Loni město Tábor a Jihočeský kraj dokončily náročnou sdruženou investici – rekonstrukci lávky na návodní straně Jordánu a vybudování nového mostu nad bezpečnostním přelivem. Defekty se nacházejí na povrchu přemostění, tedy na silnici č. II/603 v ulici Čsl. armády na mostě ev. č. 603-060 vodní nádrže Jordán.

Opravu nerovností na vozovce nelze provést o víkendu, protože ve volných dnech nejsou v provozu obalovny a firma by neměla asfaltovou směs. Řidiči se nemusejí obávat úplné uzavírky silnice.

Bude se jednat se o částečnou uzavírku silnice č. II/603 a úplnou uzavírku chodníku na návodní straně hráze. Provoz na silnici č. II/603 bude řízen kyvadlově proškolenými pracovníky.

Firma Metrostav TBR podala žádost o přechodnou úpravu provozu, o povolení uzavírky a o zvláštní užívání.

Hráz sice bude částečně průjezdná, ale město Tábor přesto děkuje řidičům, že v inkriminované dny zvolí jinou trasu přes Čekanice nebo po obchvatu.

V případě nepřízně počasí je stanoven náhradní termín opravy od středy 1. 5. 2024 do čtvrtka 2. 5. 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…