Tábor: Jordánská ulice bude nadále jednosměrná, zatím „pilotně“ do 19. května 2024

26.12.2023 7:29 | Tisková zpráva

Část ulice Jordánská, která je v současné době z důvodu realizace stavby „Lávka na návodní straně hráze Jordánu" jednosměrná, zůstane v tomto dopravním režimu dalších pět měsíců. Jedná o úsek ulice od křižovatky ulic Jordánská x Pod Tržním nám. po odbočení na most přes Tismenický potok u č.p. 377/19.

Tábor: Jordánská ulice bude nadále jednosměrná, zatím „pilotně“ do 19. května 2024
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Zjednodušeně řečeno, doprava bude jezdit pouze z kopce dolů, směrem vzhůru bude zákaz vjezdu. Návrh spočívá v zachování současné úpravy provozu i po skončení výstavby lávky, a to jako pilotní projekt do 19. 5. 2024. „Za tuto dobu si ověříme význam a smysl této úpravy provozu bez vlivu provozu vozidel z důvodu uzavřené Jordánské hráze,“ uvedl pověřený vedoucí Odboru dopravy Eduard Chalupa, který zdůraznil, že město rozhodnutí konzultovalo s obyvateli ulice. Stanovení jednosměrného provozu v ulici Jordánská ze směru od centra města by mělo zajistit větší bezpečnost a ochranu životů všech účastníků silničního provozu, včetně chodců, cyklistů, řidičů, obyvatel lokality, uživatelů veřejného prostoru a bude naplněn cíl minimalizace rizika vzniku nehod či jinak nebezpečných situací.

Jordánská ulice v daném úseku je ve standardním režimu obousměrná pozemní komunikace Starého Města. Jako taková má nedostatečné šířkové uspořádání, šíře je v mezích 3,5 až 6 m. Po dané trase ulice se nachází více úzkých a rizikových míst, kde nejsou bezpečné rozhledové poměry a není ani možné vzájemné míjení vozidel. To vytváří rizikové a nebezpečné situace, dochází ke koliznímu vyhýbání protijedoucích vozidel a případně i k couvání vozidel pro umožnění průjezdu. Dále nejsou v daném úseku ulice chodníky pro pohyb chodců a ani nemohou být vybudovány. Chodci se pohybují po vozovce. Při jednosměrném provozu dojde k odstranění rizikových míst, způsobených nedostatečným šířkovým uspořádáním pro obousměrný provoz. Odstraní se bezpečnostní riziko při vzájemném míjení vozidel. Dále by se výrazně zvýšila bezpečnost chodců pohybujících se po vozovce. Zároveň bude umožněno parkování vozidel pro obyvatele lokality, a to v druhé polovině daného úseku ulice ve směru jízdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…