Tábor: Město se vrátí k projektu asistentů prevence kriminality

13.01.2023 11:11 | Tisková zpráva

Rada města Tábora zřídila s účinností od 1. 2. 2023 dvě místa asistentů prevence kriminality, a to na dobu neurčitou. Toto rozhodnutí se týká oblasti veřejného pořádku s cílem zvýšit bezpečnost ve městě.

Tábor: Město se vrátí k projektu asistentů prevence kriminality
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Žižkově náměstí v Táboře

„Dlouhodobě se zabýváme problematikou bezpečnostní situace v Táboře. Byla zřízena pracovní skupina a té se již podařilo některá navrhovaná opatření zrealizovat, například zvýšenou spolupráci romských poradců se školami, změnu kontrolních obchůzek policie,“ uvedl vedoucí městského Odboru kanceláře starosty Martin Nešuta.

Město Tábor si projekt vyzkoušelo v roce 2021, kdy zde působili dva asistenti prevence kriminality z řad romské menšiny, a to v rámci služeb Městské policie. Pracovní místa asistentů tehdy ale nebyla zřízena na dobu neurčitou, proto byl projekt zastaven.

Asistenti nezvládli vykonávat dva pracovní poměry najednou. Když asistenti prevence kriminality v Táboře fungovali, došlo k vyřešení mnoha palčivých problémů a do současné doby jsou na jejich činnost kladné ohlasy. Jejich silnou stránkou bylo využití znalostí specifik problematických lokalit a znalosti prostředí. Působení v problémových lokalitách snížilo riziko páchání trestné činnosti, riziko vandalismu a zvýšil se pocit bezpečí.

Právě na předloňskou zkušenost město od 1. února 2023 naváže. Velitel Městské policie Petr Svoboda potvrdil, že asistenty opět začlení do hlídek strážníků. Pracovat budou 40 hodin v týdnu, převážně od pondělí do pátku od 10.00 do 18.00 hodin. Později se časové nasazení může změnit a uzpůsobit požadavkům. Pracovní doba asistentů může mít podle potřeb přesah také do víkendů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…