Tábor: V ulici ČSLA nahradí staré a poškozené stromy nová výsadba

05.02.2022 13:49 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města Tábora 31. ledna 2022 schválilo přidělení 11 milionů korun na opravu chodníků a obnovu veřejné zeleně v ulici ČSLA.

Tábor: V ulici ČSLA nahradí staré a poškozené stromy nová výsadba
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Tato akce byla původně zařazena do schváleného rozpočtu na rok 2022, ale ve velmi omezeném rozsahu. Posílením dojde k ucelené realizaci. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Během prací letos nahradí staré a poškozené stromy na východní straně ulice od Písecké křižovatky po křižovatku s ulicí Kvapilova nová výsadba.  Město Tábor - jako obec s rozšířenou působností - povolilo pokácet celkem 15 kusů javorů mléče a 1 kus trnovníku akátu. Zároveň však uložilo náhradní výsadbu 13 kusů dubu letního. Pro výsadbu budou použity alejové stromy o obvodu kmínku v jednom metru nad zemí minimálně 12 až 14 centimetrů s kořenovým balem nebo v kontejneru.

Zásah do současných dřevin je podle stanoviska městského Odboru životního prostředí nutný ze zdravotních, pěstebních a bezpečnostních důvodů a zejména z důvodu konfliktu se stavbou. Výškové změny terénu neumožňují stromy zachovat. Zdravotní stav stromů je dlouhodobě zhoršený. Stromy trpí typickými negativními projevy stárnutí (vyhnívání založení koruny, rozvoj hniloby, tvorba dutin, vylamování silných větví). Z estetického hlediska se jedná o dřeviny nízké kvality, na kterých se projevilo prosychání, počínající rozpad korun a nevhodné stanovištní podmínky. Odstranění stávajících dřevin a jejich nahrazení novými stromy je jeví jako nejvhodnější řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…