Tábor: Zastupitelé rozdělili peníze z Táborské kádě

07.10.2020 10:13

Město Tábor na zmírnění dopadů mimořádných a krizových opatření orgánů veřejné moci k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění Covid-19 zřídilo na jaře 2020 transparentní účet s pracovním názvem Táborská káď.

Tábor: Zastupitelé rozdělili peníze z Táborské kádě
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Ten je určený pro pomoc subjektům věnujícím se zdravotním a sociálním službám. Iniciátorem vzniku transparentního účtu byl radní města Jiří Fišer. Na účtu se sešlo 179 676 Kč. O podporu z tohoto účtu subjekty žádaly do 4. září. Rozdělení vybraných peněz v pondělí 5. října schválilo Zastupitelstvo města Tábora. Jak sdělila místostarostka Olga Bastlová, město přijalo 9 žádostí o celkovém objemu 418 000 Kč, z čehož plyne, že z rozpočtu města bude z provozní rezervy dofinancováno 238 324 Kč. Ještě dříve, než o všem rozhodli zastupitelé, žádosti zkontrolovala sociální komise. Přidělení peněz doporučil i finanční výbor.

Schválené finanční prostředky:

- Diakonie ČCE - středisko Rolnička 50 000 Kč
- RC Radost o.p.s. 50 000 Kč
- Oblastní spolek ČČK 50 000 Kč na mzdové náklady
- Charitní nadační fond 48 000 Kč
- SOANZ, z.s. 50 000 Kč
- Domácí hospic Jordán, o.p.s. 50 000 Kč
- PorCeTa, o.p.s. 50 000 Kč
- ZŠ a MŠ a poskytovatel sociálních služeb, Kaňka o.p.s. 20 000 Kč
- Farní charita Tábor 50 000 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…