Tábor chystá stavební úpravy opěrných zdí pod Tržním náměstím

02.02.2021 6:32

Rada města Tábora rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky na realizaci investiční akce Stavební úpravy opěrné zdi na pozemku parcelní číslo 494 v Táboře.

Tábor chystá stavební úpravy opěrných zdí pod Tržním náměstím
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Jedná se o prudce klesající ulici vedoucí z Tržního náměstí do ulice Jordánská. Jak vysvětlil starosta Štěpán Pavlík, tato akce se chystá už dlouho, ale kvůli loňskému výročnímu roku se o rok odložila. „Vyžádali jsme si vyjádření statika, zda zeď ještě vydrží. Nechtěli jsme zasahovat do loňské turistické sezony, byť byla krátká a omezená. Akce se dostává na řadu teď. Opravíme zdi, které drží tu silničku,“ uvedl Štěpán Pavlík.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

Až to umožní klimatické podmínky, jako první tu začne pracovat společnost E.ON, která musí na jaře přeložit svůj kabel. Posléze tu vybraná stavební firma za šest měsíců postaví novou opěrnou zeď, která bude obložena kamenem. Jako nejvhodnější byla vyhodnocena nabídka firmy HES stavební s.r.o s nabídkovou cenou cca 9,7 mil. Kč bez DPH, s DPH tedy 11,75 mil. Kč. Doba realizace je stanovena na 180 kalendářních dnů.

Původní projektantská cena bez DPH činila 11,4 mil. Kč bez DPH, což znamená, že se městu díky výběrovému řízení podařilo ušetřit. „Ve smlouvě je doložka, že pokud firma nestihne zeď postavit do zářijového festivalu Táborská setkání, tak ji uvede do takového stavu, aby byla použitelná například pro průvody. Pak by se zeď v řádu týdnů dodělala,“ uvedl starosta Tábora.

Ulice pod Tržním náměstím bude podle sdělení městského Odboru investic a strukturálních fondů uzavřená po celou dobu stavby nové zdi. Odbor dopravy určí trasu pro pěší v době rekonstrukce ulice. O přesném harmonogramu uzavření této komunikace bude město informovat. O zahájení stavby rozhodne dokončení přeložky kabelu vysokého napětí firmy E.ON.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …