Taneční soutěž GRAND PRIX Cheb je právě dvacetiletá

23.10.2012 14:49

Poloprázdná sportovní hala tomuto klání rozhodně nehrozí. Jen sedících diváků má od druhého ročníku od 950 do 980.

Taneční soutěž GRAND PRIX Cheb je právě dvacetiletá
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Ve sportovní hale v Chebu se v sobotu 27. října uskuteční již 20. ročník mezinárodní taneční soutěže GRAND PRIX Cheb, na který je přihlášeno 25 tanečních párů z Čech, Slovenska, Německa a Ruska. Návštěvníci galavečera se mohou také těšit např. na vystoupení mistrů světa v show formacích z Chomutova i taneční formaci chlapů (rovněž z Chomutova), kteří si říkají Prdi a k výročí soutěže zatančí zvesela.

U zrodu GRAND PRIX Cheb stál roku 1992 taneční mistr Vladimír Hána, jenž také soutěž vede doposud. Navázal na historii jiných soutěží, středoevropské poháry a Velké ceny města Chebu, které se ale pořádaly ob rok, navíc střídavě ve standardních, či latinskoamerických tancích.

„Chtěl jsem to od počátku dělat jinak než tehdejší kulturní středisko a malý úspěch se dostavil hned při prvním ročníku, kdy přišlo na 600 diváků - to bylo o sto procent více než na předcházející Velkou cenu,“ vzpomíná Vladimír Hána skromně. „Nevěděl jsem, kdo vůbec přijde, zda ta akce bude Cheb zviditelňovat opravu v dobrém, brečel jsem u sponzorů...“

První příspěvek, který obdržel od města, byl až na třetí ročník, a to 8 tisíc korun. Dnes již je to v rámci grantového systému 220 tisíc korun. Akce má totiž od druhého ročníku bezmála tisíc sedících diváků a vysokou návštěvnost si drží i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…