Tanvald má sto nových parkovacích míst na Souši

27.12.2019 15:56

Cca 100 parkovacích míst vzniklo u vodní nádrže Souš v Desné, v lokalitě, která se v posledních letech stala vyhledávaným nástupním místem turistických aktivit v Jizerských horách.

Tanvald má sto nových parkovacích míst na Souši
Foto: Tanvald.cz
Popisek: Tanvald

V minulých dvou zimních sezonách bylo možné za stejný poplatek odstavovat osobní vozidla na louce v těsné blízkosti nové odstavné plochy. Na toto místo se však jezdilo přes první ochranné vodárenského pásmo a znamenalo to každoroční povolovací procesy ze strany všech dotčených orgánů. Proto se město Desná rozhodlo pro odstavnou plochu mimo toto území s tím, že bývalá odstavná plocha na louce již zprovozněna nebude.

K současné odstavné ploše, která byla podél komunikace vpravo, vznikla nově vybudovaná odstavná plocha ve formě dvou nových kaskád. Dolní řada je s možností využití pro celoroční krátkodobé odstavení vozidel a horní řada je určena jen pro zimní parkování. Nově tak v zimní sezoně u přehrady Souš může svá vozidla odstavit kolem 100 turistů. Odstavné plochy jsou zpoplatněny částkou 50,- Kč za den. Pro uhrazení platby jsou zde dva parkovací automaty, z nichž jeden umožňuje klasickou platbu mincemi, druhý platbu bankovní kartou a uživatelé chytrých mobilních telefonů mohou zaplatit pomocí aplikace Clickpark. Po celou zimní i letní sezonu, budou parkujícím návštěvníkům zdarma k dispozici dvě mobilní chemické toalety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…