Táta fest se v neděli uskuteční v Klimkovicích

16.06.2016 16:00

Den otců, který se slaví třetí červnovou neděli, si letos opět připomenou i v Klimkovicích bohatým programem. Neformální happening odstartuje v neděli 19. června 15 hodin na zahradě pořádajícího Centra volného času Mozaika.

Táta fest se v neděli uskuteční v Klimkovicích
Foto: Klimkovice
Popisek: Táta fest se v neděli uskuteční v Klimkovicích

„Letos se uskuteční už šestý ročník akce, která si získala přízeň nejen dětí, ale hlavně klimkovických mužských, tedy tatínků. A to byl hlavní cíl, proč jsme ji začali spolu s Rodinným centrem Želvička, klimkovickými skauty a městem pravidelně pořádat. Otcové netráví odpoledne s dětmi proto, aby udělali zadost svým povinnostem, ale protože je to baví stejně jako jejich ratolesti,“ vysvětluje ředitelka Centra volného času Mozaika Klimkovice Renata Návratová.

Tomu je přizpůsoben také program, jehož součástí jsou soutěže s adrenalinovými prvky, disciplíny pro pravé chlapy včetně hasičských a samozřejmě bohaté občerstvení. Připravený bude zahradní cirkus, bubenický workshop i hasičské auto otevřené k prohlídce, soutěžit se bude ve skákání na trampolíně, holandském biliardu, waykick fotbale a jako každoročně též v oblíbené stavbě věže z beden od pivních lahví. Během odpoledne vstoupí MC Ladies Klimkovice a také děti z mateřské školy, hrát bude Dj Lowa. 

„Každé léto je v Klimkovicích nabité programem a téměř není víkend, kdy by se u nás něco zajímavého nedělo. Na našich akcích se schází nejen místní obyvatelé a jejich přátelé z okolí, ale také klienti lázní. Užívají si je i malí pacienti z dětské léčebny Sanatorií Klimkovice. U nás ve městě díky tomu nemusíme nijak formálně zajišťovat integraci postižených a zdravých, probíhá naprosto neformálně, pro zdejší kluky a holky je kontakt s dětmi třeba na invalidním vozíčku naprosto přirozený. A baví se všichni!“ řekl starosta města Zdeněk Husťák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

16:29 Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

Písecká Sladovna připravila novou zážitkovou výstavu, nazvanou Království včel a bylin. Její slavnos…