Tazatelé se zeptají Přerovanů, jak si představují rozvoj města do roku 2027

20.05.2020 12:48

Jak by se měl rozvíjet Přerov? Jakou budoucnost si naplánovat, aby byl moderním městem jednadvacátého století? Svou představu by měli dát najevo sami občané, kteří budou v červnu vyzváni ke spolupráci na tvorbě strategického plánu rozvoje pro roky 2021 až 2027. Dokument, který z představ vznikne, by měl reagovat na potřeby samotných Přerovanů.

Tazatelé se zeptají Přerovanů, jak si představují rozvoj města do roku 2027
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Plán má odhalit slabiny i přednosti Přerova, chceme čerpat z názoru odborníků i veřejnosti. V tuto chvíli je rozpracována analytická část dokumentu, k jejímu dopracování je naplánováno dotazníkové šetření,“ informoval primátor města Petr Měřínský. V průběhu června a července proto vyjdou do ulic města tazatelé, kteří na sobě budou mít trička s potiskem akce – a s sebou budou mít soupis konkrétních otázek, ušitých Přerovanům na míru. A na co se jich chtějí ptát? Třeba, jak jsou spokojeni s životem ve městě, zda se podle jejich názoru město v posledních deseti letech rozvíjelo, prostor bude i pro otázku, jestli se v ulicích cítí bezpečně, nebo ne - a proč. „Zajímat je bude také to, co občanům ve městě chybí a kam by oni sami nejraději investovali peníze z městské kasy,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje Pavel Gala.

Kdo na tazatele nenarazí a bude mít zájem dát najevo svůj názor, může dotazník vyplnit od 1. června elektronicky, a to přes odkaz na adrese: http://prerov.rozvoj-obce.cz, formulář bude k dispozici i u informačního okénka úřadu na adrese Bratrská 34 - anebo v Městském informačním centru. „Strategický plán je součástí projektu „Strategické řízení a pasportizace města Přerova“, který je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu – a naposledy byl vytvořen v roce 2013. Po osmi letech tak dojde k novému zpracování,“ řekla na závěr Kamila Lesáková z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…