Telč: Promoce Univerzity třetího věku

27.09.2018 20:38

V zaplněném divadelním sále telčského zámku se konalo slavnostní zakončení kurzu Kulturní dědictví - jeden z pilířů identity národa II. Promoce tak zakončily kurz pořádaný Univerzitou třetího věku Masarykovy univerzity ve spolupráci s telčskou pobočkou Národního památkového ústavu v Univerzitním centru v Telči v letech 2015-18.

Telč: Promoce Univerzity třetího věku
Foto: Telč
Popisek: Telč

Promotorem byl proděkan Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Vladimír Richter. Slavnostního aktu se v zastoupení rektora zúčastnila také prorektorka Masarykovy univerzity Naděžda Rozehnalová a odborná garantka kurzu Martina Indrová z Národního památkového ústavu. Přítomní byli ale také senátor Miloš Vystrčil či místostarosta Telče Pavel Komín a řada dalších hostů.

„Cílem kurzu bylo seznámit posluchače s různorodostí památkového fondu ČR a typologickými specifiky jednotlivých krajů. Ale také s nejvýznamnějšími šlechtickými rody vlastnícími svá panství na našem území či významnými osobnostmi našich dějin,“ řekl k náplni kurzů ředitel univerzitního centra v Telči Jaroslav Makovec, „jsem na všechny absolventy nesmírně hrdý. Vidět s jakou vážností a pečlivostí ke studiu i promoci přistupují, je pro organizátora nepopsatelná radost i závazek v kurzech dále pokračovat.“ dodal.

Univerzita třetího věku je souborem programů celoživotního vzdělávání, který je zaměřen na vzdělávání osob seniorského věku. Výuka probíhá v univerzitním centru od roku 2006 a za tu dobu ji v Telči absolvovalo již několik stovek seniorů.

Další kurz, tentokrát na akademický rok 2018/19, má název Etudy ze středověkého a raně novověkého života a začíná opět v univerzitním centru v pátek 12. října 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…