Teplárna Písek získala významné ocenění

30.04.2019 10:49

Ekologizace výtopny Samoty byla vyhlášena Projektem roku 2018 v kategorii Snižování emisí znečišťujících látek v ovzduší. Písecká teplárna za něj obdržela Křišťálový komín, který ředitelce Andree Žákové předal Tomáš Drápela, předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR, jež toto ocenění už 17. rokem pravidelně uděluje.

Teplárna Písek získala významné ocenění
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Ve výtopně Samoty, která je využívána jako záložní zdroj teplárny, byl v loňském roce instalován plynový kotel místo již zastaralého mazutového kotle. Také další nominovaný loňský projekt Teplárny Písek, a. s., a to „Písek – horkovod Východ“, postoupil do užšího výběru a získal čestné uznání.

„Ocenění odborníky v teplárenství je pro nás jasným signálem, že současné i plánované investice v rámci celkové modernizace Teplárny Písek mají smysl a jsou velkým přínosem,“ konstatuje ředitelka Andrea Žáková.

Teplárna Písek pokračuje v těchto dnech ve svém dosud největším investičním projektu výměny zastaralého a neefektivního parovodu za horkovod. Současné stavební práce v ulicích města komplikují dopravu a parkování. „Uvědomujeme si, že situace pro řidiče je nyní v Písku náročná. Proto děkujeme za trpělivost a omlouváme se za případné komplikace,“ říká místostarostka Petra Trambová. „Na několika místech najednou se nyní pracuje proto, aby akce byla hotova do konce roku 2020, neboť je vázána na dotační prostředky. Výsledek projektu přinese užitek mnoha lidem, kteří v Písku žijí, pracují nebo podnikají, a do jejichž domácností či firem dodává teplo písecká teplárna.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …