Teplice: Inovovaná třídící linka na odpad jede v testovacím provozu

28.11.2021 13:53 | Tisková zpráva

Stávající třídící linka odpadů v Nákladní ulici, provozovaná společností Marius Pedersen a.s., která pro město Teplice zajišťuje komplexní služby svozu odpadu, byla nově dovybavena pro automatické dotřídění kovového odpadu.

Teplice: Inovovaná třídící linka na odpad jede v testovacím provozu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Teplice

Novinkou v celém řetězci třídění je především magnetický separátor, který zachytává a odděluje z ostatního tříděného odpadu kovový odpad. Celý proces dotřídění se tak zrychlil a zefektivnilo se zejména dotřídění kovů na železné a neželezné.

Zatím je vše ve zkušebním – testovacím provozu. Už od 1. prosince však občanům v Teplicích přibude další možnost jak z běžného komunálního odpadu vytřídit surovinu určenou k dalšímu zpracování. Kovové obaly od nápojů a potravin budou moct vyhazovat do žlutých kontejnerů společně s plasty, a to jak do žlutých kontejnerů, umístěných v sídlištích a na veřejných prostranstvích, tak i do žlutých popelnic nebo do žlutým víkem označené části tzv. duonádob, přistavených u rodinných domků, určených dosud pouze na plasty. Nádoby na plastový odpad na veřejných stanovištích budou nově označeny informativní samolepkou, s přehledem co do nádob patří a co nikoliv.

Novinka v systému třídění ušetří místo jak občanům přímo v domácnostech, kdy nově postačí jedna nádoba či taška pro třídění dvou komodit - plastů a kovů - společně, tak v kontejnerových stáních, kam už by se často další – šedivá – popelnice pro samostatné třídění kovů nevešla. Všechny šedivé popelnice na kovový odpad, které byly od jara 2021 na celkem 25 stanovišť ve městě rozmístěny, však zůstávají pro samostatný sběr kovů i nadále k dispozici.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…