Tišnov: Sirény již zahoukají jen během dne

19.04.2017 21:47

Zastupitelstvo města Tišnova schválilo dne 12.4.2017 obecně závaznou vyhlášku města Tišnova č. 2/2017, kterou se vydává Požární řád města Tišnova. Tento návrh vychází z obecně závazné vyhlášky města Tišnova č. 1/2013, kterou současně ruší, ale jejíž ustanovení z větší části beze změny přebírá. Mimo to však návrh obsahuje i některé novinky a provádí potřebnou aktualizaci příslušných ustanovení.

Tišnov: Sirény již zahoukají jen během dne
Foto: wikipedia
Popisek: Tišnov

Zásadní změna spočívá v úpravě způsobu vyhlášení požárního poplachu, a to z důvodu omezení užití sirén v nočních hodinách – článek 8 odst. 1 písm. a) vyhlášky tak nově stanoví, že v době od 22. do 6. hodiny se vyhlášení požárního poplachu v katastrálním území Tišnov provádí rozesláním poplachových SMS zpráv zaslaných Krajským operačním a informačním střediskem Hasičského záchranného sboru (dále jen „HZS“) Jihomoravského kraje. Toto opatření bylo zavedeno i na základě opakovaného podnětu některých obyvatel města.

Dále byl z článku 2 odst. 2 předkládané vyhlášky vypuštěn výčet jednotek požární ochrany, neboť tento výčet je taktéž uveden v příloze č. 1 této vyhlášky a není tedy nutné, aby byl v rámci předkládaného právního předpisu města Tišnova uváděn vícekrát. Z článku 6 odst. 1 písm. b) předkládané vyhlášky byl dále odstraněn bod 4, neboť zde uvedený zdroj požární vody nesplňoval nutné požadavky, též bylo jako nadbytečné vypuštěno ustanovení, dle něhož město Tišnov zpracovávalo a udržovalo v aktuálním stavu plánek města Tišnova s vyznačením zdrojů vody pro hašení požárů, čerpacích stanovišť pro požární techniku a vhodného směru příjezdu – seznam hydrantů je uveden v příloze č. 3 a HZS má k dispozici své podkladové mapy.

Aktualizovány byly taktéž kontaktní údaje míst pro ohlášení požáru v článku 7 a dále i všechny tři přílohy, které jsou nedílnou součástí předkládané vyhlášky, a to tak, aby odpovídaly současnému stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…