Tišnov: V nemocnici zahájili výstavbu nového ambulantního traktu

31.10.2019 12:14

Nový ambulantní trakt, moderní lékárna nebo parkoviště pro pacienty, zaměstnance a sanitky – to vše by mělo do konce příštího roku vzniknout v areálu Nemocnice Tišnov. Slavností poklep základního kamene díla, jež přijde na více než 51 milionů korun, se uskutečnil ve čtvrtek 31. října 2019 za přítomnosti představitelů Jihomoravského kraje, města Tišnov a vedení zdejší nemocnice.

Tišnov: V nemocnici zahájili výstavbu nového ambulantního traktu
Foto: wikipedia
Popisek: Tišnov

Podle hejtmana Bohumila Šimka je zahájení výstavby Ambulantního traktu Nemocnice Tišnov významným krokem v rekonstrukci tohoto krajem zřizovaného zdravotnického zařízení. „Záměrem projektu je vybudování moderních prostor, které mají sloužit ke každodennímu poskytování odborné ambulantní péče pacientům a odpovídají současným evropským standardům a moderním trendům pro objekty v oblasti poskytování nemocniční péče,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Cena díla činí celkem 51 298 557 Kč bez DPH. Jak upřesnil krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta, stavební realizaci ambulantního traktu zajišťuje společnost PS Brno, s. r. o., a bude dokončena v listopadu 2020. „Výstavbou ambulantního traktu se v Nemocnici Tišnov zahajuje rekonstrukce celého tohoto krajského zdravotního zařízení, v následujících letech na ni má navázat vybudování nového rehabilitačně-lůžkového pavilonu,“ dodal radní Milan Vojta.

Ambulantní trakt vzniká v těsném sousedství stávajícího nemocničního areálu, a to mezi stanicí Zdravotní záchranné služby Jihomoravského kraje a Dětským domovem Tišnov. Po dokončení zde vznikne dvoupodlažní pavilon o zastavěné ploše více než 800 m2. V budově o stranách 30 x 27 metrů bude umístěna centrální nemocniční evidence, nemocniční lékárna, zázemí autodopravy a především nové ordinace lékařů. Dům, který bude plně bezbariérový, se stane pracovištěm pro 25 osob. Součástí výstavby je také vytvoření parkoviště pro pacienty a zaměstnance nemocnice o celkové ploše větší než 500 m2.

Investor: Jihomoravský kraj

Uživatel: Nemocnice Tišnov, p. o.

Projektant: Adam Rujbr Architects, s. r. o.

Generální dodavatel stavby: PS Brno, s. r. o.

Zahájení výstavby: září 2019

Dokončení výstavby: listopad 2020

Informace o rekonstrukci Nemocnice Tišnov naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…