Třebíč: Advent na Karlově náměstí

19.11.2019 14:47

Od pondělí 25. listopadu bude na Karlově náměstí stát vánoční strom. Letos je jím zhruba patnáctimetrová jedle obrovská z ulice Dr. Suzy. Společně s další vánoční výzdobou a rozšířeným betlémem bude rozsvícen na první adventní neděli, 1. prosince v 17 hodin. Současně bude spuštěna také každoroční vánoční veřejná sbírka a zapečetěná pokladnička bude umístěna pod vánočním stromem.

Třebíč: Advent na Karlově náměstí
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„V adventním čase čeká Třebíčany zbrusu nová vánoční výzdoba a osvětlení. Je to překvapení, ale můžeme už asi prozradit, že na Karlově náměstí bude světelná výzdoba na všech stromech, na sloupech veřejného osvětlení a přibydou také světelné převisy přes silnice. Nazdobená bude i městská věž a další stromy v celém městě, celkem 76 stromů. Prodejní stánky na vánočním náměstí budou dřevěné, čtyři z nich mohli lidé vidět na náměstí v září při Bramborobraní. Přibydou také nové postavy do Betléma pod vánočním stromem a dřevěná zvonička. Chceme, aby si lidé vánoční náměstí a sváteční náladu po celý advent mohli užít v příjemném a slavnostním prostředí,“ poodhalil chystané vánoční překvapení starosta města Pavel Pacal.

„Ve středu 4. prosince se bude konat už podeváté tradiční Adventní jarmark vánočních dárků, vyrobených uživateli sociálních služeb. Jako každoročně bude jarmark v budově radnice na Karlově náměstí, od 10 do 16 hodin,“ uvedl místostarosta Miloš Hrůza, který má sociální služby ve své gesci.

Ani letos nebudou děti ochuzené o Mikulášskou nadílku. Konat se bude ve čtvrtek 5. prosince na Karlově náměstí, od 16:30 hodin.

„Tradiční vánoční náměstí s bohatým kulturním programem pro děti i dospělé a vánočními trhy bude letos od 13. do 22. prosince. A jako sladkou tečku za vánočními svátky jsme připravili pro Třebíčany sousedské setkání s horkým punčem na Štěpána, tedy 26. prosince, od 15:30 hodin pod vánočním stromem,“ doplnil adventní a vánoční program starosta Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…