Třebíč: Autokino v Dukovanech nabídne obří projekční plochu i větší kapacitu

10.08.2019 15:03

Jaderná elektrárna Dukovany nabídne návštěvníkům regionu i místním obyvatelům od soboty 17. srpna až do konce prázdnin unikátní letní kino a autokino pod chladícími věžemi.

Třebíč: Autokino v Dukovanech nabídne obří projekční plochu i větší kapacitu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Největší novinkou je nová promítací plocha, která je s celkovou plochou 91 metrů čtverečních patří mezi největší projekční plátna v České republice. Umožní promítání při větrném nebo deštivém počasí a podařilo se díky ní i zvýšit kapacitu diváků v zaparkovaných autech. Po tři prázdninové víkendy divákům nabídne české i zahraniční komedie, dramata, hudební filmy a nebude chybět ani tradiční česká pohádka. Vstupné je dobrovolné a jeho výtěžek bude věnován sbírce Konta Bariéry.

Letošní mimořádný prázdninový program Infocentra s názvem „Letní kino-autokino pod věžemi Jaderné elektrárny Dukovany“ přináší vedle nových filmů zásadní technické vylepšení. Zejména se jedná o novou promítací plochu, která je s rozměry 13x7 metrů největší stálou exteriérovou promítací plochou v ČR Současně tak umožní významně zvětšit rozlohu parkoviště, ze které lze film pohodlně sledovat a tím i zvýšit celkovou kapacitu diváků. Díky stabilitě promítací plochy, která je pevně ukotvena v zemi se bude promítání konat za každého počasí. Program autokina tak neomezí vítr ani déšť. Zvuk si diváci na autorádiu naladí na frekvenci 88,8 FM.

Z české produkce letní autokino uvede komedie Ženy v běhu (17. 8.), Po čem muži touží (23. 8.) a pohádku Čertí brko (30. 8.). Zahraniční produkci zastoupí romantická hudební komedie Mamma Mia! Here We Go Again (17. 8.), akční scifi „Hra začíná“ (18. 8.), dále francouzská komedie Co jsme komu udělali (23. 8.) a Co jsme komu zase udělali (30. 8.). nebo drama Zrodila se hvězda (24. 8.). Závěr autokina bude patřit životopisnému hudebnímu filmu Bohemian Rhapsody. Další informace k programu a provozu jsou dostupné ZDE, ZDE a FB profilu Infocentrum EDU.

Výtěžek pro Konto Bariéry

Letní kino-autokino bude probíhat na zadním parkovišti Jaderné elektrárny Dukovany od 20:30 hodin. Projekci zajišťuje Kinematograf bratří Čadíků. Projekce lze sledovat jak ze zaparkovaných aut, tak také z připravených židlí pod širým nebem. Výtěžek dobrovolného vstupného bude věnován na sbírku pro Konto Bariéry.

Pro diváky bude v promítací dny prodloužena otvírací doba Infocentra elektrárny, kteří si tak před samotnou projekcí mohou projít novou tzv. „barevnou ulici“ s modely výrobního bloku, reaktoru a seznámit se s principem výroby elektrické energie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…